O cravata, pentru a o putea purta de mai multe ori, trebuie mentinuta curata si calcata. Dupa ce speli o cravata sau dupa ce o porti, s-ar putea ca aceasta sa fie sifonata.
Iata ce trebuie sa faci pentru ca aceasta sa arate impecabil:
Mai intai citeste informatiile inscrise pe eticheta cravatei pentru a afla din ce material e facuta, cum se spala, cum se calca. Nu prea e indicat sa pui un fier incins pe o cravata de matase ce costa o gramada de bani.
De cele mai multe ori, cravatele sunt facute din materiale fine ce trebuie calcate la temperatura mica pentru a nu se strica, dar, sunt cazuri de cravate - cele de bumbac sau lana, la care e nevoie de o temperatura mai mare. Seteaza temperatura la masina de calcat conform cu cea indicata pe eticheta produsului.
Aseaza cravata pe masa de calcat cu fata in jos si pune peste ea o batista mai mare sau o fata de perna. Se baga abur incins si se calca usor evitandu-se partile care s-ar putea topi de la temperatura ridicata. Dupa ce se calca partea din spate, se intoarce cravata si se repeta procedura. Trebuie evitata stagnarea cu fierul de calcat pe o anumita portiune.
Dupa calcare, cravata trebuie atarnata pe un umeras special pentru a nu se sifona.
Cravatele se depoziteaza pe un umeras special, atarnate. Dar, daca nu aveti un astfel de umeras, puteti sa le atarnati pe bara orizontala a umeraselor. Cu cat acorzi o mai mare importanta lucrurilor, cu atat le maresti durata de viata si implicit te poti folosi pentru mai mult timp de ele.