Cum poti recunoaste cancerul de gat?

Cum poti recunoaste cancerul de gat?

Cancerul este o boala nemiloasa, care este determinata de producerea unei (unor) celule canceroase  care se divide necontrolat si care invadeaza celelalte celule sanatoase. 

Unele forme de cancer pot fi tratate  daca  sunt diagnosticate din timp; o astfel de forma este cea de cancer la gat (faringian). Daca cancerul este depistat in faza incipienta exista sanse foarte mari de recuperare. Este foarte important sa cunosti simptomele specifice cancerului faringian pentru a putea consulta un medic specialist in acest sens.

Celulele cancerigene apar de obicei la nivelul corzilor vocale iar mai apoi invadeaza zonele vecine: laringe, amigdale, limba.

Iata care sunt semnele si simptomele care ar trebui  sa-ti dea de gandit si sa  te trimita la un specialist pentru investigatii:

Gatul  inflamat este una din cele mai banale afectiuni dar este unul din semnele timpurii ale cancerului faringian. Daca inflamatia de la nivelul gatului persista iar vocea este ragusita, ar trebui consultat un medic specialist caci, de obicei, cancerul faringian asa debuteaza.

Durerea persistenta la nivelul gatului, inghitirea greoaie (ca si cum un corp strain ar fi in gat), tuse, suierat in respiratie, durere la nivelul urechii, dureri de cap reprezinta semne ale cancerului faringian, care trebuie analizate de un specialist.

Daca  scuipi sange atunci cand tusesti nu ai neaparat cancer la gat dar este unul din simptomele intalnite.

Pierderea brusca in greutate reprezinta un alt semn ce ar trebui sa dea de gandit atunci cand nu sunteti la vreo cura de slabire.

Daca ganglionii limfatici sunt mariti asta inseamna ca organismul se lupta cu o infectie (in cazul cancerului faringian, cu celulele cancerigene care se multiplica), deci trebuie sa intrati in alerta.

Diagnosticul, pentru orice afectiune, trebuie sa-l dea medicul specialist, ceea ce inseamna ca nu trebuie va dati singuri diagnostice sau sa va stabiliti singuri tratamente. Daca aveti suspiciuni legate de sanatatea dvs., mergeti la medicul specialist.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul de prostata este o boala cauzata de o tumora maligna metastazica, care porneste din exteriorul prostatei...
Ficatul este un organ important, fiind al doilea ca marime din organism si cantarind intre 1 si...
Cancerul osos este o forma de cancer ce afecteaza oasele, intalnita de obicei la copii si adolescenti. ...