4 metode de a indeparta petele de ciocolata

4 metode de a indeparta petele de ciocolata

Petele de ciocolata sunt greu de indepartat de pe haine si de pe diferite tesaturi. Iata 4 metode prin care puteti face acest lucru:

1. Indepartarea manuala a petelor

Razuiti urmele de ciocolata de pe haine, folosind un cutit de intins untul. Faceti acest lucru cu grija, pentru a nu mari suprafata petelor. Indepartati excesul de ciocolata de pe pete si evitati ca aceasta sa patrunda si mai adanc in tesatura.

Turnati detergent de rufe direct pe petele de ciocolata si lasati-l sa actioneze timp de 5 minute, pentru a patrunde in tesatura, dupa care adaugati hainele intr-un lighean cu apa rece si lasati-le la inmuiat.

Masati apoi detergentul ca sa intre in pete, pentru a fi cat mai usor de indepartat.  

Clatiti hainele si verificati daca au ramas pete vizibile, caz in care este indicat sa repetati intregul procedeu, deoarece a doua oara veti reusit, in mod sigur, sa scoateti cu totul petele de ciocolata de pe haine.

2. Indepartarea petelor de ciocolata folosind solutii speciale

Preparati o solutie pentru indepartarea petelor acasa, amestecand o parte de detergent lichid de vase, cu 2 parti de peroxid diluat in proportie de 3%. Detergentul de vase va indeparta grasimea si peroxidul va indeparta culorile nedorite lasate de pete.

Aplicati solutia speciala pe pete si permiteti-i sa actioneze 15 minute, avand grija sa nu o lasati prea mult, pentru a nu decolora hainele.

Clatiti bine hainele cu apa rece, de mai multe ori, pe fata si pe dos, pentru a va asigura ca petele au fost indepartate.

3. Indepartarea petelor de ciocolata in masina de spalat

Razuiti urmele de ciocolata de pe haine, folosind un cutit de intins untul. Faceti acest lucru cu grija, pentru a nu mari suprafata petelor. Indepartati excesul de ciocolata de pe pete si evitati ca aceasta sa patrunda si mai adanc in tesatura.

Spalati hainele cu detergent in masina de spalat, folosind un program adecvat si o temperatura potrivita, in functie de tipul de material.

Verificati daca nu au ramas urme de pete pe haine, dupa ce le scoateti din masina de spalat. Spalati-le din nou, daca nu ati scapat de petele de ciocolata.. Nu puneti hainele la uscat, inainte sa va asigurati ca acestea nu mai prezinta pete, deoarece odata uscate, acestea se vor impregna in material si nu vor mai putea fi indepartate.

4. Indepartarea petelor de ciocolata de pe covor

Aspirati excesul si resturile de ciocolata, pentru a preveni adancirea acestora in tesatura. Folositi capatul furtului de la aspirator, pentru a evita imprastierea urmelor de ciocolata.

Aplicati o solutie de indepartat petele, cu ajutorul unei periute de dinti curata, cu grija, fara sa apasati prea tare, pentru ca ciocolata sa nu se intinda pe o suprafata mai mare. Lasati solutia sa actioneze timp de 5-10 minute.

Masati solutia de indepartare a petelor cu un prosop curat, pentru a patrunde adanc in tesatura si pentru a scoate petele. Prosopul va indeparta umezeala din covor si odata cu ea si petele. Cand prosopul este curat si nu mai prezinta urme de ciocolata, inseamna ca petele au fost indepartate cu totul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pete de vin, de cafea sau de suc pe covorul preferat? Nu te impacienta. Le poti scoate...
Orice roman foloseste pasta de dinti pentru a-si pastra sanatatea orala. Cel putin, asta vrem sa credem....
Paradoxal, petele de transpiratie sunt cauzate de deodorant sau de detergentul de rufe, produse, care in mod...