Iata 4 metode prin care puteti pastra mancarea calda, pana cand o serviti:
1. Intr-o baie de apa
• Puneti mancarea spre pastrare intr-o tigaie putin adanca cu capac.
• Puneti niste apa calda pe fundul unei tigai mai mari si mai adanci.
• Puneti tigaia cu mancare in cealalta tigaie.
• Puneti tigaile pe o sursa de caldura minima si uniforma.
• Completati apa din tigaia mare, pe masura ce se evaporeaza.
2. In cucta
• Folositi o cucta.
• Incalziti mancarea intr-o cucta sau turnati mancarea fierbinte in aceasta.
• Acoperiti cucta si puneti-o la foc foarte mic, pentru a mentine mancarea calda.
3. Prin invelire
• Puneti mancarea intr-o geanta termoizolanta.
• Inveliti recipientele cu mancare in mai multe straturi de folie din aluminiu si apoi intr-o patura, pentru a mentine mancarea calda.
4. In cuptor
• Incalziti cuptorul la foc mic – sub 95 de grade Celsius sau pe treapta pentru incalzire.
• Puneti o tigaie putin adanca cu apa in partea de jos a cuptorului.
• Acoperiti mancarea pentru a se pastra calda.
• Puneti tigaia cu mancare pe raftul de de-asupra.
• Verificati, periodic, mancarea pentru a preveni uscarea sau arderea acesteia.