Cum poate fi impiedicata mucegairea dovlecilor de Halloween

Cum poate fi impiedicata mucegairea dovlecilor de Halloween

Dovlecii de Halloween se numara printre principalele decoratiuni, specifice acestei sarbatori, insa se pot mucegai foarte usor, daca nu sunt tratati in mod corespunzator, dupa cum urmeaza:

1. Folositi granule de siliciu, care vor absorbi umezeala in exces din pulpa dovleacului, principala cauza a mucegairii acestuia. Puteti gasi acest tip de granule in cutiile de pantofi sau in diferite ambalaje. Scoateti granulele de siliciu din pachetele, avand grija ca acestea sa nu ajunga la indemana copiilor sau a animalelor de companie, deoarece pot fi toxice. Introduceti apoi granulele, una cate una, in pulpa dovleacului sculptat, avand grija sa nu penetreze coaja, pentru a nu schimba aspectul exterior al decoratiunii de Halloween.

2. Folositi inalbitor, in proportie de 1 lingurita la 4 litri de apa, intr-o cantitate suficienta, in functie de marimea dovleacului. Scufundati, in totalitate, dovleacul sculptat in solutie cu inalbitor, timp de minim 8 ore. Scoateti, apoi dovleacul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie. Pulverizati zilnic solutie cu inalbitor pe dovleac, uscandu-l bine, de fiecare data.

3. Folositi conservant pentru dovleci, pe baza de apa, borax si benzoat de sodiu ( care este in acelsi timp si fungicid). Pulverizati dovleacul sculptat cu conservant sau scufundati-l in aceasta solutie, care va tine mucegaiul la distanta dimp de 2 saptamani, daca este aplicata in fiecare zi.

4. Metode care nu functioneaza:
Nu folositi lipici pentru conservarea unui dovleac de Halloween, deoarece acesta va pastra umezeala inauntru, creand un spatiu propice pentru mucegai.

Nu folositi vaselina pentru a conserva un dovleac, deoarece aceasta este propice aparitiei mucegaiului.

Nu folositi spray acrilic, deoarece acesta nu pastreaza mucegaiul la distanta de pulpa dovleacului, in ciuda aparentelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fierul de calcat se demodeaza, la fel ca orice aparatura electrocasnica. Totusi, daca ai grija de el,...
Multe insecte intra in casa omului, in cautare de hrana si adapost. Ele pot gasi aici un...