Cum sa alegi o fosa ecologica pentru casa ta

Cum sa alegi o fosa ecologica pentru casa ta

Cauti o fosa septica ecologica pentru casa ta? In primul rand, e necesar sa stii cum sa o alegi pe cea potrivita. Dimensionarea fosei este un factor esential ce va influenta cheltuielile cu vidanjarea si durata de viata.

De ce este importanta dimensionarea fosei

Daca alegi o capacitate corecta, vei creste durata de viata, vei evita mirosurile urate, refularea sau vidanjarea la intervale scurte de timp. Daca fosa e supradimensionata, functionarea ei nu va fi afectata, ci vei efectua vidanjarea mai rar.

Cum calculezi volumul optim

O persoana produce intre 150 si 200 litri de apa uzata zilnic, iar tratarea apei menajere trebuie facuta timp de 3 zile.
Pentru a calcula capacitatea fosei care iti enecesara, veti folosi formula: numarul de persoane x volumul mediu de apa x 3 zile = volumul fosei septice. Astfel, fosa septica ecologica necesara pentru 2 – 4 persoane trebuie sa fie cu volumul intre 1 500 si 2 000 litri.

Tine cont si de:

- adancimea de ingropare - canalizarea care iese din casa se ingroapa de obicei la 80 cm sub nivelul solului pentru a fi sub cota de inghet, asa ca fosa septica ecologica va avea peste ea de la 80 cm pana la 1 metru de pamant.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sezonul rece a sosit si o data cu el si nevoia de incalzire a locuintei! Modul in...
Casa ta nu mai e, din pacate, complet sigura, in zilele noastre. Hotii s-au adaptat vremurilor si...
Esti pe punctul de a-ti cumpara casa mult visata? Foarte bine! Speram doar ca ai facut cea...