Cum sa alegi o fosa ecologica pentru casa ta

Cum sa alegi o fosa ecologica pentru casa ta

Cauti o fosa septica ecologica pentru casa ta? In primul rand, e necesar sa stii cum sa o alegi pe cea potrivita. Dimensionarea fosei este un factor esential ce va influenta cheltuielile cu vidanjarea si durata de viata.

De ce este importanta dimensionarea fosei

Daca alegi o capacitate corecta, vei creste durata de viata, vei evita mirosurile urate, refularea sau vidanjarea la intervale scurte de timp. Daca fosa e supradimensionata, functionarea ei nu va fi afectata, ci vei efectua vidanjarea mai rar.

Cum calculezi volumul optim

O persoana produce intre 150 si 200 litri de apa uzata zilnic, iar tratarea apei menajere trebuie facuta timp de 3 zile.
Pentru a calcula capacitatea fosei care iti enecesara, veti folosi formula: numarul de persoane x volumul mediu de apa x 3 zile = volumul fosei septice. Astfel, fosa septica ecologica necesara pentru 2 – 4 persoane trebuie sa fie cu volumul intre 1 500 si 2 000 litri.

Tine cont si de:

- adancimea de ingropare - canalizarea care iese din casa se ingroapa de obicei la 80 cm sub nivelul solului pentru a fi sub cota de inghet, asa ca fosa septica ecologica va avea peste ea de la 80 cm pana la 1 metru de pamant.

- mentenanta, costuri de intretinere, consumabile: Eficient din punct de vedere financiar si tehnic ar fi sa nu existe cheltuieli ulterioare. Bioactivatorii, ce se adauga periodic, reprezinta un astfel de cost.

- garantia: Atentie ce aspecte acopera garantia! De exemplu, daca sunt 10 ani la coroziune si fosa este din plastic sau fibra de sticla, oricum nu va rugini.

- certificat de conformitate: Fosa trebuie sa corespunda standardului european 12566-1. Producatorul trebuie sa aiba certificat de conformitate cu standardul european. Verifica asta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa va faceti reparatiile in casa pe cont propriu este bine sa evitati anumite lucruri,...
Renovarea unei case poate fi destul de costisitoare si poate dura mult timp. Lasati aceste impedimente la...
Reparatiile din locuinta pot parea dificile si multe persoane apeleaza la ajutorul unor echipe de profesionisti in...