Cum sa cureti in mod natural canapeaua

Cum sa cureti in mod natural canapeaua

Canapeaua ta s-a murdarit peste masura si nu stii cum sa o cureti? Ai putea sa apelezi la un serviciu profesionist, dar e foarte posibil sa te coste cam mult. Pe de alta parte, poti incerca sa cureti canapeaua folosind o formula de casa. Ai nevoie de pricepere, putin bicarbonat de sodiu, apa si ceva otet. Despre aceste formule , in materialul de mai jos!

Cum sa cureti in mod natural canapeaua. Verifica eticheta canapelei. Pe aceasta eticheta vei gasi, cel mai probabil litere precum:  W, WS, S sau X. Vei curata canapeaua cu o sokutie de casa doar daca pe eticheta ai litera W sau WS. Explicatie:

- W inseamna ca poti utiliza un produs de curatare pe baza de apa;

- WS inseamna ca poti folosi fie un detergent pe baza de apa, fie un solvent(dizolvant) comercial;

- S inseamna ca poti folosi doar un solvent si nu trebuie sa incerci o metoda de curatare de casa;

- X inseamna ca poti doar sa aspiri canapeaua. Orice solutie e posibil sa afecteze tapiteria canapelei!

Cum sa cureti in mod natural canapeaua. Aspira orice murdarie. Da cu aspiratorul peste tot: pe perne in colturi si pe cotiere! Vei strange toata murdaria care nu e impregnata in tesatura!

Cum sa cureti in mod natural canapeaua. Scapa de mirosul neplacut. Canapeaua miroasde urat! Scapa de acesr miros cu ajutorul bicarbonatului de sodiu! Imprastie bicarbonat pe intreaga suprafata a canapelei. Lasa praful sa actioneze circa 15 minute. Aspira bicarbonatul! Metoda functioneaza pe toate canapelele din tesaturi, fiind deosebit de eficienta in cazul canapelelor din catifea care vor fi curatate fara sa fie deteriorate!

Cum sa cureti in mod natural canapeaua. Solutii de casa:

- amesteca parti egale de otet alb si apa intr-un pulverizator;

- sterge petele cu o carpa inmuiata ina cest amestec;

- in cazul petelor rezistente, incearca un amestec din apa si sapun.  Adauga cateva picaturi de sapun natural pentru vase intr-un pulverizator cu apa. Alternativ, poti turna cateva picaturi de sapun pe o carpa umeda. Sterge apoi  pata, frecand apasat;

- inmoaie o carpa in alcool si sterge petele de cerneala;

- pulverizeaza  solutia direct pe pata. Alternativ, tamponeaza pata cu o carpa. Asteapta pana la 5 minute pentru a igieniza pata (mai ales daca e vorba despre o pata provocata de animalul de companie).

- sterge usor tesatura cu o carpa pentru a scapa de pata.  Tine carpa apasat si nu freca pata. Asigura-te ca folosesti carpe albe curate.

- indeparteaza orice murdarie ramasa cu o carpa curata. Ia o carpa curata, umeda si sterge usor zona tratata deja impotriva petelor. Apoi, cu o carpa curata vei absorbi umezeala din tesatura.

- amesteca otet alb, apa si sapun natural. Daca ai de-a face cu pete, asigura-te ca le tratezi in prealabil cu solutia de mai sus. Pentru a obtine amestecul ai nevoie de: 4 ml de detergent pentru rufe sau sapun lichid natural, o jumatate de ceasca (118mL) de otet alb, o ceasca (237 ml) de apa. Detergentii si sapunurile naturale sau verzi contin mai putine substante chimice dure.

- umezeste o carpa in solutia de curatare. Ai grija sa storci bine carpa pentru ca materialul canapelei sa nu se ude prea tare. 

- aplica solutia pe toate suprafata canapelei. Sterge materialul cu miscari circulare pentru a indeparta murdaria. Acorda o atentie deosebita cotierelor si pernelor, unde murdaria(uleiurile) din pielea umana se acumuleaza mai usor.

- testeaza solutia intr-o zona ascunsa a canapelei pentru a te asigura ca nu vei schimba culoarea materialului sau ca nu vei deteriora tesatura.

- lasa canapeaua sa se usuce la aer(langa un geam deschis). Nu o usca folosind surse de caldura, deoarece tesatura se poate deteriora!

Citeste si: Cum sa ai grija de o canapea de piele?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facturile la electricitate au crescut considerabil in ultima perioada. Din aceasta cauza, dar si pentru protectia mediului,...
Nimic nu e mai grozav si mai relaxant decat sa vizionezi un film minunat pe un ecran...