Cum sa faci o banca din paleti

Cum sa faci o banca din paleti

Construirea unei bănci din paleti este o idee excelentă pentru a crea un obiect practic și decorativ pentru spațiul tău exterior sau interior. Iată pașii de bază pentru a construi o bancă din paleti:

Materiale necesare banca paleti

- 2-3 paleti
- unelte de tăiere (ferăstrău circular sau ferăstrău cu pană)
unelte de șlefuire (șmirghel sau mașină de șlefuit)
vopsea sau lac pentru lemn
șuruburi și șurubelniță
Pași de urmat:

Asigură-te că paletii sunt curați și liberi de orice bucăți de lemn care ar putea fi periculoase sau pot strica aspectul băncii.

Îndepărtează lamelele care se află între cele două suporturi verticale ale paletului cu ajutorul unui ferăstrău circular sau cu pană. Dacă ai nevoie, taie și lamelele din partea de sus a paletului pentru a crea un aspect mai uniform.

Șlefuiește suprafața paletului cu un șmirghel sau cu o mașină de șlefuit pentru a îndepărta asperitățile și pentru a pregăti suprafața pentru vopsea sau lac.

Asamblează cele două paleti în poziție verticală, astfel încât să se încrucișeze cu lamelele superioare și inferioare ale fiecărui palet să se intersecteze.

Utilizează șuruburi și șurubelniță pentru a fixa lamelele și a asigura paletii în poziție verticală și stabiliți baza băncii.

Taie o lamelă din paletul suplimentar, pe care o poți folosi pentru a fixa baza băncii de spate. Îndepărtează orice lamelele care se află pe partea superioară a paletului suplimentar și taie-l la dimensiunea dorită pentru spătar.

Șlefuiește partea din spate a paletului suplimentar și fixează-l pe baza băncii cu șuruburi și șurubelniță.

Pregătește baza băncii pentru vopsea sau lac, aplică un strat de protecție și lasă-l să se usuce conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Acești pași simpli te vor ajuta să creezi o bancă din paleti frumoasă și funcțională care poate fi utilizată într-o varietate de setări. Poți adăuga perne sau pături pentru un plus de confort și stil.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Construirea unei bănci din paleti este o idee excelentă pentru a crea un obiect practic și decorativ...
Vrei sa masori ceva anume, dar nu ai la indemana niciun aparat de masura? Nu te enerva....
Vaza preferata s-a spart si nu-ti vine sa renunti la ea? Daca nu e facuta zob, o...