Cum sa faci un inventar al obiectelor din casa

Cum sa faci un inventar al obiectelor din casa

Realizarea unui inventar al obiectelor din casa poate fi util, mai ales daca doriti sa va inchiriati locuinta sau daca vreti doar sa tineti o evidenta a acestora.

Iata cum puteti face un astfel de inventar:

1. Inventarul in scris poate fi realizat, notand intr-un caiet obiectele din fiecare incapere, specificand denumirea, marca, modelul, precum si valoarea fiecarui obiect in parte. De asemenea puteti face fotografii ale obiectelor, pe care sa le pastrati, in acelasi caiet, impreuna cu bonurile de cumparare.

2. Inregistrarea video este o alta metoda de realizare a unui inventar al obiectelor din locuinta.

3. Inventarul pe computer este foarte usor de realizat daca aveti un program special, in care puteti introduce denumirea, poza si bonul scanat, al fiecarui obiect in parte.

4. Luati in calcul si obiectele electrocasnice, cum ar fi masina de spalat, frigiderul, prajitorul de paine, cafetiera, etc, deoarece si acestea sunt importante si valoroase.

5. Inventariati si obiectele puse la pastrare in pod, beci si garaj, chiar daca nu le utilizati in mod curent.  

6. Creati o copie de rezerva a inventarului si dati-o unei rude sau unui prieten de incredere, spre pastrare, pentru orice eventualitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mierea este cunoscuta in intreaga lume pentru proprietatile sale extraordinare, care o transforma intr-un adevar leac natural...
Tigaile de ceramica sunt la mare cautare, in ultima perioada, printre gospodine. E demonstrat ca sunt cele...
Planeta sufera, de ceva timp, iar principalii responsabili suntem noi, oamenii. Fenomene precum incalzirea globala sunt provocate...