Cum sa pastrezi CALDURA in casa pe timp de IARNA

Cum sa pastrezi CALDURA in casa pe timp de IARNA

Te-ai saturat sa platesti sume astronomice pe facturile de la RADET? Esti suparat ca dai o groaza de bani,  desi niciodata nu e suficient de cald in casa? Nu dispera! Exista solutii ieftine si eficiente pentru pastrarea caldurii in interiorul caminului tau.

Fie ca stai la bloc sau la casa, tine cont de aceste sfaturi! Nivelul de confort va creste, iar ecnonomiile sunt asigurate!

1. Izoleaza peretii. Aceasta e o masura foarte importanta pentru reducerea consumului de caldura, mai ales daca locuiesti intr-un apartament mai vechi. Prin izolarea exterioara a peretilor cu polistiren vei reduce factura la intretinere cu pana la 50%. Un strat de 10 cm de polistiren la exterior este echivalentul  unui rand in plus de caramizi!

2. Pastreaza o temperatura optima in casa. Specialistii recomanda sa pastrezi o temperatura de 20 grade Celsius, in mod constant. Confortul va fi asigurat cu un minimum de consum. Cand pleci de acasa pentru cateva ore, nu inchide caloriferele, ci lasa-le la minimum. Casa nu se va raci si astfel nu vei fi nevoit sa pornesti caloriferele la turatie maxima.

3. Asigura-te ca geamurile se inchid etans. Daca geamurile nu se inchid cum trebuie, frigul va persista in casa ta. O tamplarie buna si un geam de calitate pot reduce consumul de energie cu pana la 35%. Cele mai eficiente ferestre in ceea ce priveste transferurile termice intre mediul interior si cel exterior sunt cele tripan . Au un rand in plus de gaze introduse intre foliile geamurilor, oferind astfel o protectie termica superioara termopanului cu aproximativ 35 %.

4. Nu lasa podelele descoperite. Cumpara o mocheta mica pentru hol, o traversa pentru bucatarie si un covoras antiderapant pentru baie. Acestea costa intre 50 si 150 lei si se gasesc in magazinele de bricolaj.

5. Izoleaza usile. Utilizeaza o banda speciala de cauciuc pentru a izola usile si ferestrele. In acest fel, vei tine departe curentii de aer de pe holuri si din exterior. Ca alternativa, poti folosi suluri pentru usi. Vei gasi in magazinele de specialitate modele de diferite dimensiuni si foarte colorate, care pot fi puse si pe pervazul geamului, daca nu ai termopane.

6. Cumpara termostat. Daca ai centrala termica, cumpara un termostat care sa pastreze temperatura constanta. In acest fel, vei plati o factura mai mica la gaze, iar confortul termic va ramane intact. Termostatul trebuie ales in functie de modelul centralei si, pentru a nu gresi, este recomandat sa ceri informatii de la magazinul de unde il cumperi.

7. Incalzire din surse alternative. Poti folosi surse electrice de incalzire. Sunt mai scumpe, dar folosite intr-o camera de dimensiuni mici devin mai rentabile.

8. Nu lasa usile deschise. Inchide usa, de fiecare data cand treci dintr-o camera in alta. Pe hol sau in balcon, spre exemplu, e mai frig decat in sufragerie sau in dormitor. Daca tii usile deschise, vei pierde caldura!

9. Ai grija cum aerisesti casa! Tine geamurile deschise vreme de 5-10 minute de dimineata, la pranz si seara inainte de culcare. Daca fumezi, nu deschide fereastra in timpul consumarii viciului, ci doar dupa ce ai terminat tigara!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucrurile banale precum folia de aluminiu sau folia cu bule sunt folosite intr-o varietate de scopuri, insa...
Iarna grea cu multa zapada si ger naprasnic da mari batai de cap romanilor! In case, caloriferele...
Inainte de a da drumul la caldura in casa, este foarte important sa cureti caloriferele. Altfel, caloriferele...