Cum sa scapi de IGRASIE si de MUCEGAI

Cum sa scapi de IGRASIE si de MUCEGAI

Igrasia e un fenomen ce se manifesta printr-o umezeala persistenta a peretilor de zidarie ai unei constructii, din cauza apei retinute in porii materialelor din care sunt executati peretii respectivi. 

Igrasia poate deveni o problema enorma pentru locuinta ta! Netratata se poate tranforma usor in mucegai! Mirosul de igrasie este, de asemenea, nesanatos pentru organismul tau, putand sa provoace boli respiratorii si cardiovasculare!

Nu confunda igrasia cu condensul! Nu fiecare perete umed sufera de igrasie. Atat igrasia, cat si condensul sunt caracterizate prin umezeala. Diferenta? Igrasia este permanenta, iar condensul, temporar. In scurt timp, igrasia se va transforma in mucegai! Iar de mucegai nu vei scapa, tratand problema superficial! Inlaturand mucegaiul cu o carpa uscata de pe zid sau vopsind, din nou, peretele, nu rezolvi mai nimic! Nu o sa mai vezi ceva vreme mucegaiul pe suprafata zidului, dar el continua sa se dezvolte in interiorul acestuia, eliminand prin stratul de vopsea spori care pastreaza, in continuare, in locuinta un climat nociv.

Metode de tratatare

Termoizolarea. Aplica termoizolarea la exteriorul cladirii, nu la interior. Rolul termoizolarii este acela de a condensa vaporii de apa in interiorul sau, pentru ca mai tarziu, datorita ventilatiei, peretele sa elimine umezeala.
In cazul in care termoizolarea este facuta la interior, vaporii condensati vor ramane in perete, fiind eliminati mult mai greu decat la exterior, unde peretele este foarte bine ventilat.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi romani inca mai usuca hainele pe caloriferele calde, nestiind sau ignorand faptul ca acest obicei e...
Se presupune ca masina de spalat haine este cel mai curat obiect electrocasnic, insa aceasta gazduieste, de...
Mucegaiul poate incepe cu o mica pata, devenind rapid un pericol pentru sanatate. Indepartarea mucegaiului poate fi...