Cum se aplica emailul?

Cum se aplica emailul?

Emailul este un termen general aplicat vopselelor durabile, care se intaresc bine prin uscare, fiind ideale pentru aplicarea pe mobilierul de gradina, pe fatada caselor sau pe treptele exterioare, supuse unui grad ridicat de uzura.

Iata cum se aplica emailul in mod corect:

Informati-va daca emailul este alegerea potrivita pentru obiectele pe care doriti sa le vopsiti. Acesta se preteaza aplicarii in exterior, pe obiecte supuse intemperiilor si fluctuatiilor de temperatura, insa se preteaza si aplicarii in interior, pe obiecte supuse uzurii. Datorita luciului specific, suprafetele vopsite cu email se curata mai usor, fiind rezistente la pete si deteriorare.

Alegeti tipul potrivit de vopsea. Exista email pe baza de ulei si pe baza de apa. Acesta din urma se usuca mai usor si este mai usor de curatat, iar cel pe baza de ulei este mai rezistent si mai fin.  

Folositi pensule de buna calitate, deoarece nu orice model se preteaza acestui tip de vopsea. Emailul pe baza de ulei se aplica mai bine cu ajutorul unor pensule cu peri fini, naturali, iar cel pe baza de apa cu ajutorul unor pensule cu peri sintetici, pentru a nu se imbiba prea tare cu apa.

Aplicati mai intai grund, care va crea un strat protector pe suprafata ce urmeaza sa fie vopsita, pentru a o uniformiza.

Majoritatea tipurilor de grund sunt pe baza de ulei, asigurand o aderenta corespunzatoare a vopselei, dupa uscare. Este recomandabil sa aplicati un start de grund inainte de a aplica email, mai ales pe suprafetele si mobilierul de exterior, precum si pe fatadele caselor.

Folositi miscari usoare pentru aplicarea primului strat de email, deoarece datorita consistentei fine si stralucitoare, acesta tinde sa faca vizibile imperfectiunile de vopsire, dupa uscare. Asadar este indicat sa treceti varful pensulei, bine imbibat in vopsea, peste portiunile cu probleme, pentru a realiza o aplicare uniforma.

Aplicati emailul cu ajutorul unui pistol de vopsit, care va asigura o aplicare uniforma si va scurta durata de timp.

Aplicati 2 straturi de email, permitand uscarea totala a primului strat, inainte de aplicarea celui de-al doilea, pentru un rezultat uniform si de durata.

Tineti cont de timpul de uscare. In conditii obisnuite, emailul pe baza de ulei necesita 8-24 de ore  sa se usuce complet, iar cel pe baza de apa are nevoie de numai 1-2 ore. Temperatura si umiditatea sunt factori ce trebuie luati in calcul, atunci cand aplicati emailul, asadar obiectele din exterior se vor usca intr-un timp mai indelungat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aplicatia Mail din iOS permite utilizatorilor sa ataseze cu usurinta orice document in email, atata timp cat...
Persoanele care lucreaza in domeniul afacerilor trebuie sa scrie adesea emailuri persoanelor necunoscute. Chiar daca acest lucru...
Citeste pasii de mai jos si afla cum sa configurezi o adresa de email pe un smartphone...