Cum se curata ochelarii polarizati

Cum se curata ochelarii polarizati

Ochelarii cu lentile polarizante protejeaza ochii impotriva oscilatiilor de lumina, cauzate de reflexia razelor solare pe diferite suprafete, cum ar fi sticla, apa sau zapada.

Acestia sunt singurii ochelari care blocheaza lumina polarizanta orizontala, lasand sa treaca numai lumina care poate fi absorbita de ochi. Acest tip de ochelari necesita o ingrijire speciala. Iata cum se curata ochelarii polarizati:

Urmati indicatiile producatorului, deoarece nu exista ochelari de soare polarizati universali si nici o modalitate universala de a-i curata. Firmele producatoare au diferite tehnici si materiale prin care obtin polarizarea, deci trebuie sa urmati instructiunile specifice tipului de ochelari pe care ii aveti.

Cumparati o carpa cu microfibra speciala si evitati stergerea lentilelor cu haine sau servetele de hartie, deoarece aceste materiale retin particule de praf si murdarie, care zgarie invelisul lentilelor polarizate.

Primul pas in curatarea lentilelor polarizate este clatirea acestora cu apa calda, acesta fiind cel mai usor, ieftin si sigur mod de a indeparta murdaria, petele si uleiul de pe lentilele polarizate.

Folositi o solutie de curatare a lentilelor, numai daca este absolut necesar, insa evitati folosirea sapunului sau a unei solutii de geamuri, deoarece acestea contin chimicale, care dizolva invelisul lentilelor polarizate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice gospodar are in bucatarie o razatoare. De obicei, un astfel de obiect se schimba rar. Nu...
Masina de spalat este unul dintre aparatele electrocasnice care nu lipsesc din casa omului modern. Spala rufele...
Un film bun se cunoaste chiar si dupa afis! Trebuie doar sa stii cum sa analizezi afisul....