Feng Shui. Cum sa amenajezi holul pentru a aduce norocul in casa

Feng Shui. Cum sa amenajezi holul pentru a aduce norocul in casa

Tehnicile Feng Shui sunt folosite din ce in ce mai des si de romani. Asta pentru ca sunt considerate aducatoare de noroc, de liniste sufleteasca si de fericire. Asa ca nu ai nimic de pierdut daca incerci. Poate doar de castigat. E nevoie de pricepere pentru a amenaja casa in acest stil. Inainte de toate, insa, trebuie sa crezi in tot ceea ce inseamna arta Feng Shui.

Si cum e mai indicat sa incepi amenajarea locuintei in stil Fengh Shui, daca nu de la intrare, adica din hol?! Locul acesta e considerat un loc al vitalitatii si al prosperitatii. Prin hol intra energiile pozitive si prosperitatea in caminul tau. In plus, e primul loc pe care oaspetii il observa cand iti trec pragul casei, asa ca nu il neglija, desi probabil ai mai mereu tentatia aceasta.

Cum sa amenajezi holul astfel incat norocul sa iti patrunda in casa:

- usa de la intrare - ideal ar fi sa fie mare(cea mai mare din casa) si estetica. Celelalte usii ale locuintei e bine sa fie mai mici. Totodata, usa principala si usa din spatele casei, nu trebuie sa fie situate pe aceeasi axa. Pentru ca energia pozitiva sa patraunda in casa ta, asigura-te ca usa de la intrare se deschide complet.

- mobilierul - o masuta nu trebuie sa lipseasca din hol. Cuierul si restul mobilierul trebuie sa fie din lem natural. Doar asa energiile pozitive circula fara probleme prin casa. Fereste-te de mobilierul din materiale sintetice, pentru ca acestea resping energiile pozitive si le atrag pe cele negative.

- culorile trebuie sa ofere contrast. Adauga o pata de culoare care sa atraga atentia si sa dea personalitate spatiului. Spre exemplu, poti vopsi unul dintre pereti in rosu(o nuanta inchisa e binevenita), iar pe ceilalti sa-i vopsesti in clasicul alb. De asemenea, pentru a oferi contrast poti alege o mocheta intr-o nuanta puternica.

- obiectele decorative - daca vrei ca Fnegh Shui-ul sa functioneze, din hol nu trebuie sa lipseasca decoratiunile. Alege, spre exemplu, rame foto sau tablouri pe care sa le atarni pe un perete. Nici mesajele motivationale nu sunt de evitat. Inrameaza-le si pune-le la vedere. De asemenea, poti achizitiona o vaza foarte mare in care sa pui ramuri decorative. Tot la decoratiuni obligatorii intra si oglinda. O poti agata deasupra mesei sau desupra unei alte piese de mobilier. Asigura-te ca aceasta nu este asezata in linie directa cu usa de la intrare.

- iluminatul - utilizeaza o lustra de dimensiuni medii. Lumina trebuie sa fie alba, puternica, sa lumineze tare acest spatiu.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi oameni se nasc cu har de inventatori. Unii schimba cursul omenirii si devin celebri. Altii se...
Avand culori atractive si nervuri, placile de marmura au devenit o alegere foarte populara pentru podele, blaturi...