Cum sa amenajezi mansarda

Cum sa amenajezi mansarda

Mansarda are, in primul rand, rolul de a oferi spatiu suplimentar in locuinta ta. Poti amenanaja mansarda pentru a o folosi ca dormitor sau o poti aranja incat sa iti serveasca ca birou.

Cum sa amenajezi mansarda:

1. Modifica mansarda. Praful si umezeala se strang adesea in asemenea locuri, asa ca trebuie sa te asiguri ca nu iti vor crea probleme. In primul rand, asigura o buna luminozitate in incapere. Ori modifici acoperisul astfel incat sa iti permita construirea unui zid si implicit, a unei ferestre, ori alege o fereasta speciala pentru mansarda. O astfel de solutie va oferi lumina suficienta si aerisirea necesara pentru a evita imbonavirile.

2. Varuieste peretii. Inainte de a aplica varul sau vopseaua, asigura-te ca nu exista nicio infiltratie de apa in pereti si nici vreo alta scurgere pe langa marginile ferestrei.

3. Instaleaza pardoseala. E bine sa folosesti pardoseala din lemn. Iata de ce:

- tine caldura si astfel pe timp de iarna consumul instalatiei de incalzire se reduce simtitor.

- ofera un aspect placut.

- e usor de montat.

4. Instaleaza sistemele de iluminat si de incalzire. In acest caz, e recomandat sa apelezi o firma specializata, pentru ca lucrarile presupun un risc atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere financiar. Nu risca imporvizatii care produc in timp daune!

5. Decoreaza mansarda.

- pentru birou - piesa centrala de mobilier ar fi bine sa fie un birou spatios cu un scaun (directorial), in fata caruia sa fie alte 2 scaune. Pe pereti, alege sa pui dulapuri cu documente, un suport pentru TV si un minibar, daca doresti.

- pentru dormitor - piesa centrala trebuie sa fie patul. In jurul sau, alege sa pui dulapuri de diemnsiuni reduse (construite mai mult pe inaltime decat pe grosime), astfel incat sa fie suficient de mult spatiu pentru a permite miscarea libera prin camera.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plapuma este o invelitoare groasa, formata din doua foi de panza, de matase, de stofa etc. Intre...
Indiferent daca locuiesti la bloc sau la curte, electrocasnicele sunt foarte importante, devenind obiecte fara de care...
Abia te-ai mutat intr-o zona rurala in care inca nu au ajuns gazele? PProbabil te gandesti la...