Ce trebuie sa faci:
- inainte de a pleca de acasa(concediu, sa zicem) pune apa intr-o cana si congeleaz-o.
- scoate, apoi, cana si asaza o moneda deasupra.
- reintrodu cana in congelator si drum bun!
Explicatii:
- trucul iti foloseste pentru a testa potentialele caderi de curent, cata vreme lipsesti. De ce e acest aspect important? Simplu. Asa iti vei da seama daca alimentele din frigider(mai ales carnea) au fost sau nu afectate;
- daca gasesti moneda in acelasi loc in care ai lasat-o, e de bine. Pana de curent a fost scurta sau chiar n-a existat, cat ai fost plecat. Carnea poate fi consumata fara probleme;
- daca moneda e pe la mijlocul canii, a existat o pana de curent destul de lunga, care, foarte posibil, a afectat alimentele.
- daca moneda e pe fundul canii, pana de curent a fost de mare durata. In acest caz, carnea ar putea fi alterata serios si mai bine nu risti s-o consumi!
Carnea decongelata in mod repetat este periculoasa. De ce?
Bacteriile de pe carne nu mor la congelare, ci doar intra intr-o stare ce nu le permite sa se inmulteasca. La decongelare, bacteriile isi revin si continua procesul de multiplicare. Asadar, congelari-decongelari repetate? Mai multe bacterii!