Cum sa scoti petele de marker permanent din haine

Cum sa scoti petele de marker permanent din haine

Daca va patati hainele cu marker permanent, nu va impacientati, deoarece exista o serie de metode de a le scoate, dupa cum urmeaza:

1. Cu ajutorul acetonei, care aplicata, cu ajutorul unei dischete de vata, pe petele de marker de pe haine si masata apoi cu ajutorul unei carpe curate, le indeparteaza, prin impregnarea pe carpa.

2. Adaugand sare in masina de spalat, ca inlocuitor a detergentului de rufe, metoda ce ajuta la diminuarea petelor si in timp, la indepartatea acestora. 3. Aplicand spray fixativ, pe pata, cu un servetel de hartie sub aceasta. Fixativul va penetra pata si o va transfera pe servetel.

3. Cu ajutorul unui spray special de indepartare a petelor, mai ales daca haina patata este din material mai gros. Puneti un servetel de hartie sub pata si spray-ul special o va transfera de pe material pe acesta.

4. Cu ajutorul unui amestec pe baza de lamaie si crema de tartar, aplicat cu generozitate pe zonele afectate si pe cele din jur. Lasati amestecul sa actioneze si spalati haina patata intr-un ciclu standard de spalare.

5. Folosind pasta de dinti, aplicata cu ajutorul unui prosop, prin frecare, pe zonele afectate de marker permanent, veti reusi sa indepartati petele de pe haine.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Petele de pe haine apar cand ti-e lumea mai draga, stresandu-te fara rost. Trebuie sa stii, insa,...
Petele de grasime de pe haine pot aparea cu usurinta, insa sunt destul de greu de scos....
Petele dificile de pe haine isi fac simtita prezenta, de multe ori, chiar in momente total nepotrivite....