Cum sa gatesti sanatos. Pericolul din tigaia de teflon

Cum sa gatesti sanatos. Pericolul din tigaia de teflon

Tigaia de teflon este din ce in ce mai folosita in bucataria romaneasca si nu numai! Motivul principal e simplu: folosim mai putin ulei(sau deloc), iar alimentele nu se mai lipesc. Din pacate, tocmai acest ultim avantaj oferit de tigaia de teflon ascunde un risc urias pentru sanatate. Sa vedem despre ce este vorba.

De ce nu lipeste tigaia de teflon. Tigaia de teflon pare vasul perfect pentru gatitul  sigur, insa nu e deloc asa. Faptul ca o astfel de tigaie nu lipeste este datorat unor chimicale care vor dauna organismului, mai ales pe termen lung. Respectivele substante sunt foarte toxice si pot produce afectiuni ale ficatului sau probleme de dezvoltare a organismului. Din fericire, exista o solutie!

Cum sa gatesti in tigaia de teflon fara riscuri:

- evita utilizarea tigaii la temperaturi prea ridicate. Substantele vor fi eliberate, daca incingi prea mult vasul.

- foloseste ustensile din lemn sau din silicon. Asa nu vei zgaria suprafata tigaii, iar materialul nu va elibera toxinele.

- schimba vasul periodic. Anumite studii arata ca vasele de teflon invechite elibereaza din ce in ce mai multe substante chimice, care ajung, evident, in alimente.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca va renovati baia si doriti o alternativa la gresia traditionala, iata cateva alternative: 1. Podelele de...
Cand vine vorba de gatitul sanatos, cea mai dificila parte o reprezinta informatiile despre nutritie, informatii care...