Greseli comune de ingrijire a parului

Greseli comune de ingrijire a parului

Ingrijirea parului se face, in primul rand, in functie de tipul acestuia. Din pacate, multi nu tinem cont de asta si chiar picam in capcana anumitor tipare de ingrijire, care mai mult fac rau podoabei capilare. Despre acestea, in cele ce urmeaza.

Greseli comune de ingrijire a parului:

Nu tunzi parul in mod regulat. Stim ca iti doresti mult ca parul sa creasca sanatos si frumos, insa asta nu exclude un program adecvat de tunsoare! Tunsul in mod regulatii confera parului un aspect sanatos, ingroasa firul de par si ii stimuleaza cresterea, deoarece scapi de partile deteriorate. Nu trebuie te tunzi prea des! Expertii recomanda tunderea varfurilor(cam 6 milimetri) la fiecare 12 saptamani.

Sari peste balsam. Conditionarea parului este o rutina importanta. Balsamul inmoaie parul, ajutand, de asemenea, la restabilirea echilibrului productiei de ulei, ce poate fi indepartat excesiv prin utilizarea samponului. De obicei, folosim balsamul imediat dupa sampon, insa specialistii ne recomanda sa inversam procesul! Astfel, vom da mai mult volum parului!

Nu bei suficienta apa. Apa este esntiala pentru organism, deci si pentru podoaba capilara! Daca te hidratezi insuficient, cresterea parului va fi incetinita!

Folosesti produse prea dure. Inainte de a folosi orice produs de ingrijire a parului, e imporetant sa cunosti ingredientele din acesta. Exista produse ce trebuie evitate, precum cele pe baza de silicon si alcool. Acesti compusi pot degrada firul de par.

Periezi prea des parul. La fel ca orice practica de ingrijire a parului, periajul trebuie facut in mod corespunzator. Acesta ajuta la stimularea scalpului, ceea ce incurajeaza cresterea parului. In schim, periajul excesiv poate provoca picarea parului. Specialistii recoamnda perierea parului de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

Dormi cu parul ud. Acest comportament nu e deloc sanatos. Cand e ud, parul e slab si predispus deteriorarii. De asemenea, caldura scalpului in combinatie cu umiditatea prelungita creeaza mediul ideal pentru bacteriile ce pot provoca matreata!

Folosesti fohnul/placa prea des. Caldura excesiva poate deteriora parul. Daca observi astfel de semne, ar fi cazul sa folosesti mai rar fohnul sau placa de par...

Folosesti temperatura nepotrivita a apei in timpul spalarii. Temperatura apei poate fi foarte daunatoare pentru par. Tine cont de acest algoritm: apa calda pentru sampon - apa fierbinte deschide porii si curata bine; apa rece pentru balsam - etanseaza umezeala in par.

Nu consumi suficiente proteine. Aparent , parul este facut din proteine, asa ca orice aliment din aceasta categorie cum ar fi ouale, il va face mai puternic si mai sanatos.

Nu folosesti ulei de par. Cauta uleiul potrivit pentru tipul/textura parului tau. Un astfel de ulei este cel mia bun mod de a proteja si hrani parul uscat si fragil. Poti aplica uleiul acasa sau la salon.

Citeste si: Cum sa-ti pastrezi PARUL CURAT fara sa-l speli zilnic

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parul scurt reprezinta o optiune excelenta din mai multe motive! Ofera un look interesant, e usor de...
Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Nu esti inca sigur/a ce vrei sa faci cu parul din zona intima? Te ajutam sa decizi....