La cat timp se schimba tetinele

La cat timp se schimba tetinele
La cat timp se schimba tetinele La cat timp se schimba tetinele

Esti o proaspata mamica? Nu poti alapta? Daca da, este evident ca ai nevoie de biberon pentru a-l hrani pe cel mic. Iar odata obisnuit cu biberonul, copilul se poate hrani astfel pana spre varsta de 2 ani. O componenta esentiala a biberonului este tetina( obiect de cauciuc in forma de mamelon prevazut cu un orificiu, care se ataseaza la biberon).

La cat timp se schimba tetinele? Schimbarea trebue sa tina cont de doua fenomene: fluxul tetinei si uzura generala. Cam orice tetina este etichetata de producator in functie de varsta celui mic. Nu te culca pe o ureche! E posibil ca tetina sa devina inutila mult mai devreme! Iata cand trebuie sa schimbi tetina:

- la 2-3 luni. Verifica tetina. Eventualele semne de uzura vor fi vizibile;

- orificiu compromis. Daaptele curge continuu prin orificiul tetinei, in momentul in care intorci biberonul cu varful in jos.

- decolorare. Cand tetina incepe sa piarda din culoare, e clar ca s-a deteriorat;

- subtiere. La un moment dat, materialul din care ete realizata tetina se va subtia. E tot un semn de uzura. Testeaza rezistenta unei tetine, tragand tare de varf. Aceasta trebuie sa revina la forma initiala. Daca nu se intampla, schimb-o!

- deformare. Daca tetina se deformeaza si devine lipicioasa, e de inlocuit!

- crapaturi, zgarieturi sau rupturi. Anumite parti ale tetinei s-ar putea rupe si exista pericolul ca bebelusul sa se inece cu ele!

Cand trebuie schimbata sticla? Biberoanele se fac , mai nou, din plastic. Asadar, riscul de deteriorare a scazut. In cazul in care ai biberon din sticla, fii atenta la eventualele crapaturi sau ciobiri. Bebelusul s-ar putea rani...

Citeste si: Cum sa cresti un copil. Parintii responsabili nu cumpara aceste produse!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
La orele de biologie, am invatat ca omul mosteneste 50% din ADN de la mama sa si...