Cum sa faci economii la achizitionarea rechizitelor scolare

Cum sa faci economii la achizitionarea rechizitelor scolare

Anual, milioane de parinti cheltuie sume considerabile de bani pentru achizitionarea rechizitelor scolare ale copiilor lor.

Iata cum puteti face economii in acest sens:

1. Strategii de cumparare a rechizitelor:

Limitati-va la lista cu rechizite scolare absolut necesare si evitati cumpararea obiectelor inutile.

Fixati un buget pentru rechizite, pentru a va limita cheltuielile.

Verificati ofertele de reduceri saptamanale ale magazinelor sau supermarketurilor din oras, in materie de rechizite scolare,  implicandu-i pe copii in aceasta activitate, pe parcusrsul intregii veri. Astfel, veti putea compara preturile si veti putea opta pentru cele mai avantajoase oferte.

Grupati-va cu mai multi parinti si cumparati rechizite in sistem en-gros, de la un depozit sau de la magazine gen Metro. Veti economisi astfel o suma considerabila de bani.

Cumparati aparatura electronica sau echipamente sportive la mana a doua. Daca copiii au nevoie de un laptop si nu va puteti permite unul nou, puteti opta pentru unul second-hand dintr-un magazin de incredere. Totodata puteti achizitiona mingi de fotbal, crampoane sau rachete de tenis de la magazine cu produse la mana a doua.

Cautati rechizite in locuri mai putin obisnuite, cum ar fi targurile de strada sau magazinele second-hand, de unde puteti achizitiona marfa de buna calitate, din strainatate, la preturi incredibil de mici.

Asteptati reducerile de dupa inceperea scolii, pentru a cumpara majoritatea rechizitelor, care nu sunt absolut necesare la inceputul anului scolar, profitand de reducerile de la sfarsitul sezonului Back to school (inapoi la scoala).

2. Gasirea unor rechizite gratis:

Intrebati-va prietenii sau membri familiei daca nu au rechizite pe care nu le mai folosesc. Incepeti de acasa, rugandu-va copiii mai mari sa le dea fratilor mai mici rechizitele de care nu mai au nevoie.

Cautati site-uri care posteaza articole gratuite.

Mergeti la targuri care ofera articole gratuite.

Daca aveti la serviciu un surplus de articole de papetarie ( foi xerox, dosare, pixuri), care se arunca la un moment dat, din diferite motive, intrebati-va seful daca este de acord sa le doneze scolii la care merg copiii vostri.

Cautati ofertele de articole gratis ( pixuri, creioane, foi adezive), disponibile la diferite promotii din magazine.

3. Obtineti rechizite gratis de la stat daca aveti un venit redus

Interesati-va la scoala ce conditii trebuie sa indepliniti pentru a obtine un pachet de rechizite gratis, la inceputul anului scolar si depuneti-va actele necesare pentru a beneficia de aceasta subventie de la stat. 

4. Reciclati si reconditionati vechile rechizite scolare

Reciclati si refolositi orice obiect care se afla in stare relativ buna. Spalati si coaseti gaurile din ghiozdanul uzat si curatati penarul de anul trecut si copertile cartilor si caietelor. Ascutiti vechile creioane si salvati cariocile, liniarele si radierele care mai pot fi folosite.

Confectionati un penar sau un rucsac de sport, din materiale pe care le aveti acasa.

Personalizati vechile rechizite, decorandu-le cu abtibilduri, paiete, sclipici sau hartie si materiale colorate.

Daca copiii trebuie sa poarte uniforma la scoala, apelati la croitoreasa familiei si nu o achizitionati din magazin.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scoala nu trebuie sa fie vazuta ca o inchisoare sau ca un loc plictisitor si stresant. Iata...
Exista vreun roman care nu a auzit despre pasiunea germanilor de a economisi? Credem ca nu. Totusi,...
Cand esti tanar, poti face o multime de bani din economii, fara sa iti iei de la...