Cum sa te simti bine la scoala

Cum sa te simti bine la scoala

Scoala nu trebuie sa fie vazuta ca o inchisoare sau ca un loc plictisitor si stresant. Iata cum puteti sa va simtiti bine la scoala:

1. Faceti-va noi prieteni:

Formati-va un grup de prieteni, cu pasiuni comune, in preajma carora sa va simtiti bine si cu care sa puteti aborda orice subiect si mersul la scoala nu va mai fi o corvoada.

Inscrieti-va intr-un club de activitati extracurriculare ( muzica, sah, dans). Acesta este un mod ideal de a va face noi prieteni.

Incercati un sport in echipa. Inscrieti-va in echipa de fotbal, de handbal, de volei sau de baschet a scolii si imprieteniti-va cu coechipierii.

Relaxati-va si invatati sa gustati glumele colegilor. In loc sa va suparati foarte usor, invatati sa dati replici comice si intrati in jocul acestora, pentru ca cei din jur sa va agreeze si pentru a va putea face prieteni noi cu usurinta.

2. Distrati-va:

Adoptati o atitudine pozitiva in fiecare zi. Acest lucru va va infrumuseta ziua si o va transforma intr-una foarte buna, prin puterea autosugestiei.

Personalizati-va rechizitele scolare. Decorati-va ghiozdanul, penarul, caietele si alte obiecte, cu abtibilduri, pixuri cu sclipici, emblema trupei favorite sau cu alte lucruri ce le poate face putin mai distractive.

Purtati haine ce va fac sa va simtiti bine. Moda se schimba mereu, asa ca poate fi destul de dificil sa tineti pasul cu ea. Daca vreti sa va simtiti bine la scoala, nu trebuie neaparat sa purtati haine in cele mai noi trenduri, ci haine comode si care sa va permita sa va distrati la scoala.

Permiteti-va luxul de a visa cu ochii deschisi, din cand in cand. Scoala poate fi destul de plictisitoare, datorita orelor de curs lungi si a materiilor nu tocmai usoare, asadar dati-va frau liber imaginatiei si rupeti-va din cotidian, din cand in cand.

3. Usurati-va singuri viata:  

Organizati-va rechizitele, temele si materiile in asa fel, incat sa stiti intotdeauna unde le puteti gasi si pentru a avea cele necesare la indemana. Va veti usura cu mult existenta de scolari, facand acet lucru.

Nu va judecati prea tare profesorii. Trebuie sa stiti ca nu toti pot fi grozavi, la fel ca elevii. Este indicat sa va purtati frumos cu profesorii, daca doriti ca acestia sa va raspunda cu un comportament pe masura.

Organizati-va timpul in mod eficient. Faceti-va temele la timp si nu le lasati pe ultima clipa.
Cereti ajutorul profesorilor sau a colegilor, daca intampinati dificultati legate de rezolvarea temelor de casa, pentru a va usura sarcinile de lucru.

Evitati lucrurile care va distrag atentia (telefon mobil, Internet, TV, etc) la scoala, in timpul orelor de curs sau acasa in timp ce invatati sau va faceti temele. Daca sunteti atenti veti putea retine informatia mult mai repede si mai usor, asadar concentrati-va pe ceea ce faceti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi elevi isi doresc sa capteze atentia colegilor si profesorilor intr-un mod placut, ca sa fie remarcati. ...
Scoala este esentiala pentru educatia si pentru viitorul oricarei persoane. In aceasta institutie, insa, nu te duci...
Baietii din ciclul gimnazial si liceal au in general prieteni baieti si sunt foarte timizi in relatia...