Cum sa fii bun la engleza?

Cum sa fii bun la engleza?

Vrei, nu doar sa recuperezi la engleza, dar sa o si iei inainte, iar in final sa-ti impresionezi profesorul cu ortografia si priceperea ta in arta limbajului?

Nu trebuie sa mai cauti, caci instructiunile detaliate sunt chiar aici. In curand vei fii noul campion al ortografiei!

Pasi de urmat:

1

Citeste carti. Citirea multor carti diferite, nu numai ca-ti va imbunatati vocabularul, ci te va ajuta si cu ortografia. In plus, e distractiv si o alternativa buna la vizionarea TV-ului.

2

Studiaza imediat dupa ce ajungi acasa de la scoala. Invatatul chiar inainte de culcare, cu o minte tensionata si obosita, te va face sa fii mult mai putin atent la munca ta si, cel mai probabil, nu-ti vei putea impresiona profesorul in dimineata urmatoare.

3

Joaca jocuri de cuvinte pentru a-ti imbunatati silabisirea. Poti folosi cutiute cu cuvinte, jocuri de cuvinte, jocuri pe calculator sau chiar jocuri simple de silabisit cand esti intr-o calatorie lunga cu familia sau prietenii. Alegi un cuvant greu, iar cealalta persoana trebuie sa-l spuna corect pe litere.

4

Memoreaza punctuatia si ortografia cu formule mnemotehnice si rime: 30 de zile are septembrie, e buna, o gasesti pe Amazon.

5

Incearca sa-ti imbunatatesti vocabularul. In special cand scrii, in loc sa folosesti “said”(a zis) sau “nice”(dragut), poti folosi una din sutele de alternative, spre exemplu cried (a strigat), suggested (a sugerat), interjected (a adaugat), replied (a raspuns), retorted (a ripostat), sniffed (s-a smiorcait), spat (a ciorovait), iar pentru nice (dragut), generous (generos), kind (bun), funny (amuzant), interesting (interesant), fun (distractiv).

6

Exerseaza cat poti! Dar nu citi in masina!   

Ponturi:

- Incearca sa stai cat mai in fata in clasa tot timpul si pune intrebari cu un vocabular cat mai divers.

- Ia-ti un Nook sau un Kindle. Fac cititul mult mai convenabil, economisesti spatiu pe raftul de carti, in acelasi timp putand sa iei cu tine mai multe carti, oriunde ai merge!

- Intrebarile si faptul ca-l rogi pe profesor sa repete ceva te va transforma, nu numai intr-un ascultator mai bun, ci va raspunde intrebarilor altora si te va ajuta la teme.

- Incearca sa exersezi ortografia in fiecare zi la aceeasi ora. Lucreaza pentru teste in fiecare zi pana la ziua cea mare.

- Incearca pe cat poti sa nu mazgalesti, schimbi biletele sau sa vorbesti in ora. Ai putea rata ceva foarte impotant si de asemenea atentia te va scuti de timpul petrecut in biroul directorului!

Atentionari:

- N-o lua razna sa incepi sa citesti in locuri sau momente nepotrivite. Spre exemplu, nu citi in masina(stii ce se intampla) sau cand esti acasa la prieteni sau la petreceri. Uneori oamenii pot crede ca te plictisesc.

-  Nu te stresa! Engleza este grea si uneori poate fi dificil sa memorezi anumite lucruri, dar progresul nu vine peste noapte!

Lucruri de care ai nevoie:

Un blocnotes pentru a-ti nota toate acestea!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Diferitele desene pe care le mazgalim inconstient in timp ce vorbim cu cineva la telefon sau in...
Moda se schimba pe zi ce trece, in cam toate zonele de activitate! In unele situatii, e...