Cum sa inveti mai usor o LIMBA STRAINA

Cum sa inveti mai usor o LIMBA STRAINA

Lumea se afla intr-o continua miscare, iar boom-ul informational a atins cote greu de preconizat acum 25 ani, sa zicem. Intr-o astfel de societate si metodele de invatare evolueaza, fiind nevoie de o eficienta sporita intr-un interval mult mai scurt.

Daca vrei sa inveti o limba straina cu rapiditate si usor, trebuie sa te inarmezi, in primul rand, cu multa vointa. Odata ce esti convins ca vrei sa inveti limba respectiva, trebuie sa alegi metoda cea mai eficienta. Iata cativa parametri care te vor ajuta sa inveti rapid o limba straina.

1. Fii flexibil! Daca alegi un program de invatare complicat, care sa te oboeasca peste masura si chiar sa iti dea peste cap programul si+asa incarcat de peste zi, o sa cedezi repede si nu vei invata nimic. Adapteaza-te si alege o metoda de invatare flexibila, perfect adaptata programului tau.

2. Fii deschis catre limba respectiva. Orice limba straina presupune deschidere nu doar fata de noi cuvinte si constructii gramaticale, ci si fata de o intreaga cultura. Alege acea metoda de invatare care te introduce intr-o comunitate de oameni pasionati. Asadar, alege un curs care sa iti ofere astfel de standarde. Poti incepe o astfel de comunicare in mediul virtual.

3. Invata sa te distrezi invatand limba respectiva. Daca te cramponezi sa inveti o anume limba din carti plictisitoare, e foarte posibil sa renunti. Vei invata mult mai usor folosind aplicatii amuzante si chiar interactionand cu vorbitori nativi. In era internetului, acest aspect e usor de atins.

4. Cauta un mentor. Doresti sa inveti limba straina la perfectie? Atunci ai nevoie de un profesor personal. Acesta nu va avea rol de dascal, ci de mentor. Concret: acesta va fi la dispozitia ta daca si cand doresti, corectandu-ti temele doar daca tu i le trimiti. Increderea de sine nu iti va fi afectata niciodata de catre un mentor. Aceasta va fi util si discret, motivandu-te intotdeauna.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata...
Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...