Acestea sunt cele mai enervante comportamente. Esti de acord?

Acestea sunt cele mai enervante comportamente. Esti de acord?

Este in natura umana sa interactionam cu ceilalti. Astfel, uneori, ii enervam pe altii cu comportamentele noastre si viceversa. Important este sa invatam din greseli si sa nu le mai repetam. Sigur ca exista comportamente agasante pe care le aplicam cu buna stiinta, atunci cand vrem sa scoatem din sarite pe cineva. In general, ar cam trebui sa ne controlam, deoarece riscam sa ne transformam in adevarate cosmaruri pentru cei din jur.

Cele mai enervante comportamente:

Calatorii. E foarte suparator sa simti prea multa relaxare in jurul tau, atunci cand calatoresti cu avionul/autobuzul/trenul. Cu totii am trait, macar o data in viata, aceasta senzatie. Exista, aproape intotdeauna, o persoana care doarme dusa in timpul calatoriei, sforaind si/sau punandu-si picioarele pe scaunul din fata sa. Eventual, se mai si descalta... Tine de educatie; una precara in cazul acestui tip de persoana.

Curiozitate. Esti la munca. Incerci sa te concentrezi din plin. Din pacate, apare un coleg/a care sta chiar in spatele tau cand iti faci treaba. Sigur ca este enervant! Lasa orice rusine la o parte si roaga persoana respectiva sa isi vada de treaba, deoarece ai chestiuni importante de facut

La cinema. E peste masura de frustrant sa auzi o persoana explicand altcuiva scenele dintr-un film. Se simte nasol in sala de cinema , dar si acasa.

La coada. Astepti, cu nerabdare, la coada, dar esti bine-crescut si mentii distanta optima fata de persoana din fata ta. In spatele tau, altcineva mai nerabdator si fara cei 7 ani de acasa iti incalca spatiul intim, suflandu-ti in ceafa. Roag-o sa se dea putin mai in spate. Daca reactioneaza agresiv, apeleaza la serviciile de paza din acel spatiu comercial.

Conversatie. E iritant sa comunici cu cineva care te intrerupe , din 5 in 5 in secunde, cu clasicul ce?... E clar ca nu are capacitatea de a te asculta! Ar mai fi si lipsa de respect la mijloc. Solutia? Intrerupe acea comunicare. Daca esti obligat sa continui, pune persoana respectiva la punct, cerandu-i sa te asculte cu atentie si sa nu te mai intrerupa.

Comunicare nonverbala. Ii transmiti ceva interlocutorului. Acesta nu te intrerupe, dar suspina, se incrunta si se holbeaza la tine. O face pentru a-ti transmite ca e enervat de situatie. Rupe comunicarea. Nu merita efortul tau!

Narcisism. Unii se iubesc atat de mult incat nu respecta pe nimeni. Probabil il stii si tu pe cel care intra in birou trantind usa. O face pentru a anunta ca a sosit. Roaga-l sa nu mai repete gestul. Daca persista, nu ar fi rau sa anunti un superior. Unii nu stiu decat de frica, din pacate.

Inteligenta absoluta. Tot intr-o discutie poate aparea, uneori, acea persoana care se crede atotstiutoare. Ea va interveni, intotdeauna, cu expresii de genul stiam asta! sau ti-am spus eu! pentru a-si dovedi cunostintele si asa-zisa superioritate. E bine sa eviti astfel de oameni.

Absenta emotionala. E frustrant sa stai la masa cu o persoana care nu-ti acorda atentie. In era tehnologiei, acest tip de persoana va sta cu ochii in telefon, dandu-ti impresia ca nici nu te observa. Data viitoare, sa nu mai iesi cu el/ea!

Rautate. Cu totii avem prieteni apropiati. Dupa ce ne cunoastem foarte bine, ne permitem cam orice, inclusiv sa glumim pe seama anumitor defecte. Sigur ca o facem doar daca ni se permite. In schimb, s-ar putea sa intalnesti la serviciu, un coleg/o colega care va rade cu gura pana la urechi de tine, atunci cand ai o problema. Evita astfel de oameni! Sunt toxici!

Privirea. Exista oameni care nu te cunosc, dar se uita prelung in ochii tai. Se poate intampla pe o banca in parc, intr-un restaurant sau chiar pe strada. Se holbeaza si iar se holbeaza, iar asta are darul de a ne enerva. Uneori, te poate chiar speria un astfel de comportament.  Incearca sa muti privirea , atunci cand te lovesti de astfel de oameni!

Ce alte comportamente te scot din sarite si de ce?

Citeste si: Cum sa ai grija de viata ta. 8 comportamente care te pot salva din situatii limita

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Asocierea iepurasului cu Paștele are radacini stravechi, care combina traditii pagane si crestine. Iata pe scurt cum...
Traditiile de Paște in Romania sunt bogate, variate si adanc inradacinate in cultura populara. Ele difera putin...
Traditia ciocnirii oualor de Paste are origini vechi si se regaseste in multe culturi crestine, fiind un...