Cum sa deosebesti bijuteriile adevarate de cele false. Aplica aceste trucuri

Cum sa deosebesti bijuteriile adevarate de cele false. Aplica aceste trucuri

Bijuteriile sunt obiecte extrem de dorite de catre multi oameni, cu o afinitate mai mare in cazul reprezentantelor sexului frumos. Insa, oricat ar arata de tentant, o bijuterie trebuie verificata inainte de a fi cumparata. Si asta deoarece piata e plina de obiecte false... Iata cateva metode de testare a autenticitatii bijuteriilor, in functie de materialele din care sunt construite.

Cum sa verifici aurul si argintul.

- magnetul - daca vrei sa cumperi o bijuterie dintr-un astfel de metal, nu uita sa iei la tine un magnet. Apropie magnetul de bijuterie. Daca aceasta este atrasa, atunci in bijuteria respectiva exista si alte aliaje. Aurul si argintul nu interactioneaza cu un corp magnetic.

- creta - pentru argintul considerat de multe doamne si domnisoare metalul tineretii exista si o metoda proprie de testare. Traseaza o linie cu creta pe bijuterie si observa ce fel de urme lasa. Daca acestea sunt gri, obiectul este din argint. In schimb, daca nu lasa nici o urma, bijuteria e fake.

- iodul – aurul poate fi testat rapid si cu putin iod pus pe partea din interior a bijuteriei. Daca nu lasa urme, e aur autentic.

- inscriptia - orice bijuterie autentica are inscriptie proprie(de obicei, pe interior) care sa scoata in evidenta puritatea metalului. Ia la tine o lupa pentru a verifica si acest aspect. 

Cum sa verifici diamantele. Nu se aburesc cand sufli aer cald peste ele si conduc caldura

Cum sa verifici pietrele pretioase. Acestea sunt adevarate daca se simt reci cand le atingi de obraz.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Jadul este o piatra semipretioasa compusa din silicat natural de aluminiu, calciu si magneziu, de culoare alba-verzuie...
Regele Henric al VIII-lea si faraonul Tutankhamon. Ce au in comun cei doi mari lideri? Pe langa...
Atunci cand cumperi bijuterii, arareori te gandesti la faptul ca ai putea achizitiona un fals. O gandire...