Cum poate fi marita puterea de concentrare

Cum poate fi marita puterea de concentrare

O buna putere de concentrare este necesara pentru functionarea normala a creierului si pentru sanatatea acestuia pe termen lung.

Iata cum poate fi marita puterea de concentrare:

1. Pe termen scurt
Brainstorming-ul sau stimularea gandirii creative mentine activ creierul, fiind un exercitiu ideal, inainte de efectuarea unei teme sau de inceperea studiului individual.  

Respiratia adanca, timp de 10-15 minute zilnic, ajuta la buna oxigenare si functionare a creierului, pe termen lung, mai ales daca aveti de invatat pentru un test sau pentru sesiunea de examene.

Ceaiul verde, consumat in fiecare zi, ajuta la scaderea stresului cu 20%, energizand organismul si ajutand creierul sa functioneze la capacitate maxima, intreaga zi.

Pauzele de 15 minute ajuta creierul sa-si reincarce bateriile.

Rasul este cel mai bun medicament impotriva stresului, stimuland, totodata, diferite parti ale creierului care permit o gandire libera si deschisa.

2. Pe termen lung

Consumati alimente benefice pentru buna functionare a creierului, cum ar fi cele cu un continut ridicat de acizi grasi omega-3 – nuci, somon, seminte de rapita, dovleac, fasole, spanac, brocoli, seminte de dovleac si soia – deoarece acestea imbunatatesc circulatia sanguina si functiile neurotransmitatorilor, care ajuta creierul sa proceseze si sa gandeasca. De asemenea este indicat sa consumati alimente bogate in zinc, cum ar fi nautul, care ajuta creierul sa proceseze mai bine informatiile si sa le fixeze. Este important sa evitati alimentele bogate in zahar, carbohidrati rafinati, mancarea de tip fast-food si sucurile carbogazoase, deoarece acestea incetinesc procesele cerebrale, facand informatia greu de retinut.

Odihniti-va in mod corespunzator. Este important sa dormiti suficient, deoarece de acest lucru depinde buna functionare a creativitatii, a gandirii, a functiilor cognitive, a rezolvarii de probleme si a memoriei. Adultii necesita minim 8 ore de somn pe noapte, pentru o buna functionare a creierului. Este indicat sa eliminati toate distragerile, care va pot afecta calitatea somnului, cum ar fi televizorul deschis in timpul noptii, telefonul mobil ramas pe setarile de zi, computerul deschis, etc.

Faceti sport, deoarece miscarea ajuta la buna oxigenare si functionare a creierului si stimuleaza eliberarea unor substante, care imbunatatesc starea generala si protejeaza celulele cerebrale.

Hidratati-va in mod corespunzator, consumand cel putin 2 litri de apa pe zi, deoarece creierul are nevoie de suficiente lichide, pentru a functiona la capacitate maxima.

Reduceti nivelul de stres, deoarece acesta distruge celulele cerebrale si afecteaza partea creierului responsabila cu stocarea amintirilor vechi si formarea unora noi.

Invatati ceva nou, care sa va tina creierul activ, la fel cum sportul va mentine organismul in miscare. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O buna putere de concentrare este un lucru absolut necesar pentru elevi si angajati, deoarece ii face...
Exista o multime de antrenamente de gimnastica care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus...
Conform perceptiei generale un om nu mai poate creste in inaltime dupa ce trece de varsta adolescentei....