Cum sa interpretam culorile specifice CRACIUNULUI

Cum sa interpretam culorile specifice CRACIUNULUI

Craciunul inseamna traditie, sarbatoare, bucurie in suflete, magie, dragoste fata de aproape. Cu totii oferim cadouri in ziua Nasterii Domnului. Iar aceste daruri se afla sub semnul catorva culori. Cromatica de Craciun nu este deloc intamplatoare.

Semnificatia culorilor asociate cu sarbatoarea Craciunului:

Rosul. Simbol religios al sangelui, al focului si al caritatii, rosul reprezinta semnificatia crestina a sangelui lui Iisus.

Aceasta nuanta intensa este caracteristica si hainelor in care este reprezentat, in general, Mos Craciun. Acest obicei a devenit foarte popular datorita reclamelor realizate de Coca –Cola, inca de la inceputul secolului al XX-lea.

Albul. Craciunul este o sarbatoare de iarna , un anotimp in care puritatea zapezii ne inspira sentimente inalte, curate.

De asemenea, albul reprezinta un simbol crestin al luminii, al puritatii si al slavei. Bisericile crestine folosesc adesea albul , alaturi de auriu , drept culoare liturgica a Craciunului.

Auriul. Aurul simbolizeaza, dincolo de valoarea sa materiala , lumina soarelui si aura sfinteniei. Stravechile festivaluri pagane ale iernii erau centrate in jurul soarelui auriu , ca divinitate centrala in perioadele de frig si intuneric.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sfarsitul de an aduce mai multa bucurie in casele romanilor! Si asta pentru ca liberele de sarbatori...
Manichiurile speciale de sarbatori sunt in trend si la mare cautare, insa pot fi destul de costisitoare....
Masa de Craciun inseamna traditie si mancaruri alese. Chiar daca predomina bucatele delicioase din carne de porc,...