Cum sa invingi TIMIDITATEA. 14 sfaturi de care trebuie sa tii cont

Cum sa invingi TIMIDITATEA. 14 sfaturi de care trebuie sa tii cont

Timiditatea sau neincrederea in sine descrie sentimentul de teama, lipsa de incredere sau jena, fata de cei din jur, in situatii noi sau cu persoane necunoscute. Timiditatea poate fi cauzata de factori genetici sau de mediu si persoanele afectate pot intampina probleme de anxietate sau fobie sociala. Iata cum va puteti invinge timiditatea:

1.Cautati cauzele timiditatii. Acestea pot include: stima de sine scazuta, analizarea excesiva a propriei persoane sau etichetarea din partea celor din jur.

2. Acceptati-va timiditatea, ca un prim pas de a invinge acest sentiment.

3. Gasiti factorii declansatori, cum ar fi prezenta in fata unor persoane noi, invatarea unor noi deprinderi, infruntarea unei situatii noi, prezenta unor pesoane pe care le admirati si incercati sa va ganditi ce va trece prin cap, inainte sa deveniti timizi.

4. Faceti o lista cu situatiile care va creeaza stare de anxietate si ordonati-le de la cea mai putin stresanta, la cea care va streseaza cel mai tare.

5. Dupa ce ati pus pe hartie cel putin 10-15 situatii stresante, analizati-le pe fiecare in parte, de la cele mai usoare la cele mai dificile.

6. Concentrati-va asupra altor persoane, deoarece timiditatea provine din autoanalizarea in exces.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obisnuintele sunt caracteristici general valabile in lumea oamenilor. Indiferent ce facem si unde ne aflam, la munca,...
Orice om are obiceiuri mai putin pozitive, cunoscute in popor ca obiceiuri proaste. Acestea deranjeaza, de cele...