Timiditate

Lista articolelor despre timiditate pe AflaCum.ro

Articole despre timiditate

Citeste cele mai noi articole despre timiditate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre timiditate, pe AflaCum.ro!

Timiditatea sau neincrederea in sine descrie sentimentul de teama, lipsa de incredere sau jena, fata de cei din jur, in situatii noi sau cu persoane necunoscute. Timiditatea poate fi cauzata de factori genetici sau de mediu si persoanele afectate pot intampina probleme de anxietate sau fobie sociala. Iata cum va puteti invinge timiditatea:

1.Cautati cauzele timiditatii. Acestea pot include: stima de sine scazuta, analizarea excesiva a propriei persoane sau etichetarea din partea celor din jur.

2. Acceptati-va timiditatea, ca un prim pas de a invinge acest sentiment.

Timiditatea poate fi greu de invins, mai ales daca este o trasatura fundamentala a personalitatii unei persoane. Iata cateva sfaturi in acest sens:  

Ganditi-va ce va face sa fiti timizi in preajma altora. In general, oamenii sunt timizi cand se afla intr-un grup si nu cunosc pe nimeni sau atunci cand sunt nesiguri de aspectul lor fizic. Important este sa va iubiti pe voi insiva, pentru a prinde curaj in jurul altor persoane.

Mergeti la cursuri de actorie pentru incepatori. Aceasta activitate poate parea infricosatoare pentru persoanele timide, insa odata trecuti de primul curs, veti constata ca va puteti simti bine in compania altora si ca puteti invata lucruri noi si interesante, cum ar fi sa fiti spontani in public.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.