Cum sa te comporti in societate.13 greseli de conduita

Cum sa te comporti in societate.13 greseli de conduita

Regulile de conduita sunt, in general, destul de simple si cunoscute de majoritatea oamenilor cu o minima educatie. Cu toate acestea, nu e gresit sa ne amintim de ele, din cand in cand; mai ales de cele pe care tindem sa le neglijam.

1. Uscarea umbrelei. Poate cei foarte tineri nu stiu, dar umbrela nu se deschide in interior. Uscarea se face, conform regulilor de conduita, intr-un suport pentru umbrele.

2. Deplasarea in cuplu pe strada. Barbatul nu cara niciodata geanta de umar a partenerei. 

3. Tinuta de casa. Nu te imbraca in pijama pe timp de zi, decat daca tragi un pui de somn! Aceasta imbracaminte e destinata strict perioadelor de odihna. Daca trebaluiesti prin casa sau te uiti la un film, alege sa fii comod/a, purtand hainele preferate de...zi. Un tricou si o bluza/camasa larga, spre exemplu, ar fi potrivite.

4. Palaria la intrarea in casa. Indiferent in ce incapere intri, iti vei da jos palaria. Exceptia care confirma regula e reprezentata de momentul intrarii unei femei intr-o biserica. Acolo, ea paseste, intotdeauna, acoperita.

5. Machiajul in locuri publice. O regula de conduita din ce in ce mai incalcata, in ultimii ani. Nu, nu esti manierata daca scoti rujul din geanta in timp ce calatoresti cu autobuzul si incepi sa dai culoare buzelor. Orice tip de machiaj se face in toaleta. In schimb, iti poti aranja parul, atunci cand stai pe o banca in parc.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Comportamentul adecvat in societate iti va aduce intotdeauna o eticheta buna. Felul in care servesti masa, spre...
Societatea impune reguli de comportament. Fara acestea, evolutia umana ar fi imposibila. Unele dintre aceste dovezi de...
Oamenii au, uneori, tendinta de a face lucruri gresite. Din pacate, isi dau seama prea tarziu sau...