Cum sa te comporti in societate. 28 reguli de conduita

Cum sa te comporti in societate. 28 reguli de conduita

Comportamentul adecvat in societate iti va aduce intotdeauna o eticheta buna. Felul in care servesti masa, spre exemplu, cand esti alaturi de colegii de munca, alaturi de prieteni sau de iubita arata nivelul de educatie si mai ales de autoeducatie pe care il detii.

Oriunde te-ai afla in socieate, este bine sa te comporti cu moderatie. Astfel, vei reusi sa faci o impresie buna, indiferent de contextul in care te regasesti. Iata cateva reguli de conduita:

IN RESTAURANT

1. Barbatul va intra, intotdeauna, primul in local, tinand usa femeii. Apoi, el o ajuta sa isi scoata haina. Daca exista rezervare, barbatul va afla unde se gaseste aceasta si isi va conduce partenera la masa respectiva.

2. Este de prost gust sa razi prea tare, sa fii prea vocal sau sa te holbezi la alte mese.

3. Regula de aur e ca persoana care face invitatia sa si plateasca consumatia. Totusi, daca masa nu a fost rezervata, iar intalnirea e spontana, fiecare isi va plati consumatia. Asadar, in aceasta situatie fiecare participant de la masa, trebuie sa stie cat a consumat pentru a nu se ajunge la confuzie cand se intocmeste nota de plata.

4. Daca invitatii tai doresc sa achite propria consumatie, nu incerca sa-i convingi ca vrei sa platesti cu orice pret ! Ar fi un comportament grosolan.

Pagina 1/6

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Regulile de conduita sunt, in general, destul de simple si cunoscute de majoritatea oamenilor cu o minima...
Societatea impune reguli de comportament. Fara acestea, evolutia umana ar fi imposibila. Unele dintre aceste dovezi de...
Oamenii au, uneori, tendinta de a face lucruri gresite. Din pacate, isi dau seama prea tarziu sau...