Cum sa te comporti in societate. 5 greseli care strica prima impresie

Cum sa te comporti in societate. 5 greseli care strica prima impresie

O persoana isi formeaza o prima impresie despre tine in doar 7 secunde! Daca nu esti atent, in acest scurt interval, poti spune ceva ce va face imposibila o a doua intalnire cu persoana respectiva!

Pentru a te ajuta sa fii placut de ceilalti, sa creezi un impact pozitiv la prima intalnire, iti prezentam o lista de 5 greseli majore pe care multi oameni le comit cand cunosc persoane noi.

1. Spui minciuni. Minciuna are picioare scurte, spune o vorba din popor. Cu totii invatam acest adevar fundamental inca din copilarie. Totusi, orice om spune la un moment dat o minciuna. Spre exemplu, in timpul unui interviu de angajare, multi dintre noi se lauda cu realizari inexistente. Nu face asta! Va fi in detrimentul tau! Cand vorbesti sincer despre lucruri care nu te pun in cea mai buna lumina , te deschizi. E de bine! Cel din fata ta va realiza ca are de-a face cu un om onest, care poate fi de incredere!

Aminteste-ti: relatiile incepute pe baza de sinceritate sunt intotdeauna mai puternice si mai durabile decat cele construite pe minciuni.

2. Te straduiesti prea mult. Chiar daca viitorul tau depinde de o intalnire, chiar daca esti la un interviu de angajare, chiar daca ai parte de prima intalnire cu parintii iubitului/iubitei tau/tale, nu te stradui prea mult!  Daca pari prea inteligent sau prea cool, persoana cu care comunici te-ar putea considera un laudaros. Din aceasta cauza, s-ar putea sa nu mai vrea o continuare a discutiei. Deschideti sufletul treptat, pana in momentul cand simti ca oamenii noi de langa tine sunt gata sa te accpete asa cum esti!

3. Esti prea deschis. Uneori, o persoana e total pe placul tau inca de la prima vedere! Tentatia de a-i povesti viata ta, gandurile si sentimentele este mare. Nu e o idee buna! In primul rand, nu stii ce sistem de valori are cel pe care abia l-ai intalnit. S-ar putea sa il indepartezi cu deschiderea ta prea ampla! In al doilea rand, daca dezvalui un secret adanc, ai putea fi catalogat ca imatur si neserios.

4. Esti speriat de perioadele de pauza. Intreruperea in conversatie e fireasca, mai ales la prima intalnire. Desigur, tacerea poate parea ciudata, dar discutiile lungi despre nimic sunt chiar mai ciudate; la fel si glumele nepotrivite. Daca dialogul a intrat, in mod natural, in impas, asteapta putin si apoi schimba subiectul sau pleaca. Incearca sa nu grabesti lucrurile. O conversatie restransa este suficienta pentru o prima intalnire. Nu trebuie sa faci imediat sugestii si solicitari. Daca persoana pe care ai intalnit-o pentru prima oara spune la revedere, nu insista sa continui dialogul!

5. Esti prea bagacios. Arata ca esti interesat in mod real de ceea ce are de spus noua cunostinta. Arata interes fata de opiniile persoanei respective si fii gata sa asculti cu rabdare. Demostreaza ca ai tact! Oricat de interesanta este conversatia, nu o transforma intr-o interogare. Nu pune prea multe intrebari. Nu uita! Cei mai multi oameni nu au placerea de a discuta despre politica, religie, bani sau viata personala cu oameni necunoscuti!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un obicei se formeaza in timp. Unele studii arata ca o actiune devine automatism dupa 21-23 zile;...
Stereotipurile sunt situatii care se repeta in familie, in societate, la locul de munca, pana cand devin...
Starea de urgenta se apropie de final. Cel putin, asta ne promit politicienii. Pe 15 mai, se...