De ce le este dificil barbatilor sa asculte femeile

De ce le este dificil barbatilor sa asculte femeile

Barbatii nu sunt cei mai buni ascultatori de femei, indiferent ca vorbim despre un iubit, un prieten sau chiar despre un frate. Nu se intampla din cauza superficialitatii sau a plictiselii, asa cum cred foarte multe reprezentante ale sexului frumos. Explicatia pentru aceasta dificultate este stiintifica si tine de creierul barbatului!

De ce le este barbatilor dificil sa asculte femeile:

1. Vocile feminine determina creierele barbatilor sa lucreze mai mult. Un studiu releva faptul ca barbatii reactioneaza diferit la vocile feminine. Acestia au mai putina activitate in unele parti ale creierului, atunci cand alti barbati vorbesc. De fapt, creierul barbatului trebuie sa lucreze mai mult pentru a descifra si a intelege ceea ce spune o femeie. Asta inseamna ca barbatilor le este mai greu sa inteleaga semnificatiile si emotiile din spusele femeilor.

2. Vocile femeilor sunt mai putin autoritare. S-a constatat ca dimensiunea corzilor vocale si a laringelui unei femei este importanta, multe dintre acestea avand voce inalta. Iar o astfel de voce este luaa mai putin in serios. De fapt, studiul ne spune ca avem mai multa incredere in persoanele cu voci mai joase si ca le preferam in roluri de conducere.

3. Vocile feminine sunt mai complexe. Diferenta dintre vocile feminine si cele masculine este cruciala, in acest caz. Cand femeile vorbesc, folosesc mult mai multe sunete decat barbatii si tind sa vorbeasca intr-un mod mai melodic. Acesti 2 factori pun in incurcatura creierul masculin, care percepe mai greu ceea ce aude, deoarece are mai multe de descifrat.

Bonus. Este un mit faptul ca femeile vorbesc mai mult. Stereotipul conform caruia ca femeile vorbesc mai mult decat barbatii este un mit, potrivit cercetarilor. In realitate, barbatii si femeile vorbesc aproximativ la fel din punct de vedere cantitativ, contextul fiind la fel de important. Cercetarea a aratat ca, in anumite circumstante, barbatii vorbeau mai mult decat femeile, iar in altele, femeile mai mult decat barbatii.

Citeste si: 7 semne ca relatia nu mai functioneaza cum trebuie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu de putine ori am auzit ca femeia este diferita de barbat. E adevarat, desi cele doua...
Oamenii si cimpanzeii seamana intre ei mai mult decat se intampla intre femei si barbati! Multa lume...
Poate fi greu de crezut, dar Victoria s Secret a fost, de fapt, creat pentru barbati. Acesta...