Test de inteligenta. Cum raspunzi acestor ghicitori dificile?

Test de inteligenta. Cum raspunzi acestor ghicitori dificile?

Ghicitorile logice reprezinta o modalitate eficienta de a-ti dezvolta abilitatile de gandire si inteligenta. Aceste excercitii sunt precum o gimnastica pentru creier, utile pentru oricine. Iata cinci exemple de ghicitori la care veti cauta ceva timp raspunsurile. Asta, daca le veti gasi. Daca nu, va ajutam cu raspunsurile la final :) Bafta!

Ghicitori:

1. Sapte surori intr-o cabana. Sapte surori au mers la cabana. Fiecare a inceput sa se ocupe de ceva. Prima a inceput un roman, a doua s-a luat de facut clatite, a treia a inceput sa joace sah, a patra face cuvinte incrucisate, a cincea baga rufele la spalat, iar a sasea uda plantele. Ce face a saptea sora?

2. Furtul pantofilor. Un tanar a mostenit doua fabrici in care se produceau pantofi de dama foarte frumosi. Totul mergea bine pana cand barbatul a observat ca angajatii au inceput sa fure pantofii pentru i duce acasa la iubitele si sotiile lor. Orice ar fi facut , patronul nu-i putea prinde pe toti! Ce decizie a luat tanarul pentru a diminua furtul de pantofi?

3. Pisica si soarecele. Cand ploua, pisica se afla in camera sau in subsol. Cand pisica este in camera, soarecele se afla in vizuina, iar branza este in frigider. Daca branza este pe masa si pisica la subsol, atunci soarecele este in camera. Acum, ploua si branza este pe masa. Unde se afla pisica si soarecele?

4. Cate femururi ai?
La un examen, un profesor i-a dat unei studente un femur si a intrebat:

- Cate femururi ai?

- Cinci, a raspuns fata!

- Gresit! Ai doar doua femururi!

Studenta avea, insa, dreptate. Cum este posibil?

5. Completeaza spatiul liber din acest text. Ioana este fiica lui Vasile. Vasile este... tatalui Ioanei.

Raspunsuri:

1. A saptea sora joaca sah cu a treia.

2. Tanarul patron a ordonat ca intr-o fabrica sa se produca doar pantofi pentru piciorul drept , iar in cealalta numai pantofi pentru piciorul stang.

3. Pisica poate fi in 2 locuri: fie in camera, fie in subsol. Dar pisica nu poate fi in camera, deoarece branza nu se afla in frigider – este pe masa. Deci pisica este la subsol. Stim ca branza este pe masa si pisica la subsol. Deducem ca soarecele se afla in camera.

4. Studenta este insarcinata. Ea face referire la cele 2 femururi ale ei, la cele 2 femururi ale copilului ei si la cel pe care-l tinea in mana.

5. Vasile este numele tatalui Ioanei.

Citeste si: Test de inteligenta. 8 ghicitori greu de rezolvat. Incearca-le!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand oamenii inteligenti obosesc sau, pur si simplu, se plictisesc, cauta sa rezolve situatii, puzzle-uri, ghicitori. Multe...
Creierul isi imbunatateste abilitatile, de fiecare data cand il provoci cu puzzle-uri, teste vizuale etc. Gandesti mai...
Testele de inteligenta sunt intotdeauna pe gustul persoanelor care iubesc sa descifreze enigme. Multe dintre aceste probleme...