Esti un geniu, un om normal sau ai probleme psihice? Testul acesta ofera raspunsul

Esti un geniu, un om normal sau ai probleme psihice? Testul acesta ofera raspunsul

Exista o multime de teste care ajuta psihologii sa identifice problemele mentale. Profesionalismul specialistilor este esential atunci cand trebuie facuta diferenta dintre o persoana cu probleme psihice si o minte geniala. Iata cateva intrebari pe care medicii le pun pacientilor pentru a identifica orice stare psihologica devianta.

1. Care este diferenta dintre rude si familie?

2. Ce au umbrela si pistolul din imagine in comun?

3. Persoana din imagine alearga spre tine sau se indeparteaza de tine?

4. Este aceasta o singura fotografie sau sunt 4 fotografii?

5. Cubul este convex sau concav?

6. Care a fost prima intrebare in acest articol-test?

Ai raspuns? Acum , iata variantele corecte de raspuns.

1. Rudele reprezinta totalitatea persoanelor legate prin sange. Familia inseamna un grup de persoane legate prin sange, care traiesc impreuna, se respecta si se iubesc.

2. Ambele se deschid(actioneaza) cu un click.

3. Partea superioara a trunchiului se apropie de tine, iar partea inferioara se indeparteaza.

4. E o singura fotografie. Obiectele au fost combinate perfect, astfel incat pot crea senzatia ca imaginea este formata din 4 fotografii diferite. Vezi, filmuletul explicativ.

5. Concav. Insa, mirajul optic poate crea senzatia unui cub convex.

6. Care este diferenta dintre rude si familie? a fost prima intrebare a articolului.

Cum interpretezi rezultatele testului:

Daca nu ai raspuns la intrebarile in care a trebuit sa gasesti trasaturi comune a 2 obiecte diferite, felicitari! Nu ai de ce sa iti faci griji! Numai un geniu sau un schizofrenic are nevoie de doarcateva secunde pentru a vedea daca obiectele respective au ceva in comun. In plus, daca psihologul considera conexiunea ciudata, pacientul este cel mai probabil bolnav psihic, nu un geniu.

Geniile si persoanele care sufera de schizofrenie vad trucurile din imagini cu iluzii optice. Oamenii obisnuiti nu le pot vedea, deoarece creierul lor nu e setat pe iluzie.

Ultima intrebare verifica atentia de care dispui, deoarece persoanele cu anumite probleme psihologice par adesea foarte absente.
La cate intrebari ai raspuns corect? Daca la toate, nu intra in panica. Aminteste-ti ca numai un psihiatru profesionist poate diagnostica o boala mintala.

Sursa foto: brightside.me

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Psihologii folosesc, adesea, teste cu imagini ambigue pentru a evalua personalitatea unui om. Astazi, iti prezentam un...
Solilocvia reprezinta boala vorbitului de unul singur. O tendinta spre monolog sau, mai concret, discutia individului cu...
Citeste prospectul medicamentului ZYPREXA VELOTAB si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ZYPREXA VELOTAB...