10 trucuri pentru a scapa de problemele enervante de peste zi

10 trucuri pentru a scapa de problemele enervante de peste zi

Sunt o multime de momente care ne strica fiecare zi. Fie ne apuca sughitul , intr-un moment nepotrivit, fie ne simtim storsi de energie la birou si multe alte detalii care ne pot scoate din starea de bine. Pentru toate acestea exista anumite trucuri foarte eficiente.

Care sunt cele mai enervante probleme de peste zi si cum sa scapi de ele:

1. Socurile electrice. Oricare dintre noi am experimentat socurile electrice, mai ales la locul de munca. Se intampla sa pui mana pe clanta usii de la intrare si sa simti ca te curentezi. Nu e o senzatie placuta, asa ca trebuie sa faci ceva. Acest fenomen se intampla din cauza incarcarii hainelor cu sarcina electrica prin frecare. Hainele sintetice se incarca din plin, deci evita-le si incearca sa porti materiale naturale, precum bumbacul.

2. Sughitul te poate invada, spre exemplu, cand ai o discutie importanta la birou. Il poti invinge destul de simplu! Scoate limba pentru cateva zeci de secunde. Explicatie: sughitul este cauzat de muschiul diafragmei , responsabila de controlul ritmului respiratiei noastre. Scotand limba, vei usura spasmele diafragmei. Sigur, scuza-te, daca esti in prezenta cuiva si mergi la baie, unde vei pune in aplicare acest truc.

3. Subtierea parului. Este firesc sa experimentezi subtierea parului, mai ales pe masura ce imbatranesti. Pentru a-l mentine sanatos si pentru a reduce efectele subtierii, ai nevoie de o dieta sanatoasa! Ar trebui sa consumi zilnic alimente pe baza de zinc si fier. Carnea, fasolea, nucile , cerealele si fructele de mare contin din plin aceste metale atat de importante pentru podoaba capilara.

4. Insomnia. Nimic nu este mai frustrant decat sa nu poti dormi noaptea dupa o zi lunga si obositoare. Pentru un somn linistitor, incearca sa mananci nuci si migdale pe parcursul zilei. Acestea contin melatonina chimica naturala, care te va ajuta sa te odihnesti bine peste noapte. De asemenea, migdalele contin un nivel ridicat de magneziu, care este asociat cu calitatea somnului, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

5. Balonarea. Daca ai exagerat cu mancatul si te simti balonat/a, ai la indemana o solutie simpla si eficienta. Intr-un pahar cu apa calda adauga putin piper cayenne si bea amestecul. Datorita compusului numit capsaicina, ardeiul cayenne creste nivelul sucurilor digestive din stomac. Prin urmare, e solutia ideala pentru a opri rapid balonarea cauzata de supraalimentare.

6. Oboseala. Te simti obosit peste masura chiar in timp ce te afli la birou? Inseamna ca ai avut o alimentatie nesanatosa. Incearca sa reduci nivelul de carbohidrati(paine, covrigi, pizza etc) si vei avea parte si de o stabilizare a nivelului de energie. Consumand mai putini carbohidrati , vei imbunatati flora intestinala, iar colonul va produce mai multa vitamina B. Acest lucru inseamna mai putina oboseala peste zi.

7. Mustele. Mustele invadeaza pur si simplu bucataria si nu numai, atrase de mancare, mai ales in sezonul cald. Ca sa nu mai bazaie fructele din paner, spre exemplu, fa o capcana simpla pentru muste. Intr-un castron pune otet de cidru de mere. Acopera vasul cu folie alimentara, apoi da cateva gaurele in ea. Mustele vor fi atrase ca un magnet de otet. Odata intrate in vas, sunt condamnate!

8. Aburirea oglinzilor si ferestrelor din baie. Acest condens se intampla mai ales cand faci dus. Pentru a impiedica procesul, aplica o cantitate mica de ceara auto standard pe oglinda si las-o sa se usuce. Tamponeaza, apoi, cu o carpa uscata si ceva timp respectiva oglinda nu se va mai aburi.

9. Mirosuri neplacute in casa. Parfumeaza-ti in mod natural casa folosind doar cuptorul si putina vanilie. Intr-un recipient rezistent la caldura (ceramica, teracota si sticla sunt cele mai bune) pune 2 linguri de extract de vanilie. Apoi, introdu vasul la cuptor pentru 20 minute. Seteaza temperatura la 150 grade Celsius. Daca mirosul devine prea puternic, poti deschide o fereastra!

10. Punctele negre de pe fata. Punctele negre reprezinta o problema faciala obisnuita, adesea cauzata de colectarea murdariei in porii deschisi. Pentru a-ti curata fata in profunzime, incearca o exfoliere naturala pe baza acestei amestec: o banana facuta piure, 2 linguri de ovaz (zdrobit), o lingura de miere. Aplica amestecul pe fata si freaca pielea tenului cu miscari circulare. Lasa amestecul sa actioneze 5-7 minute, apoi spala-te pe fata cu apa calda. La final, aplica un hidratant facial bland pentru a inchide porii care s-au deschis in proces.

Citeste si: Curatenie. Ce sa nu strangi niciodata cu aspiratorul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista trucuri care iti pot simplifica viata si la care cel mai probabil nu te-ai gandit. Astazi,...
Exista o multime de trucuri de uz casnic care iti pot usura munca. Unele dintre ele au...
Un truc practic poate scoate pe oricine dintr-o situatie foarte dificila. Sa zicem ca ai ajuns in...