Cum sa servesti vinul cand ai musafiri?
- conform Codului Bunelor Maniere, nu vei servi, in nicio situatie, un vin dulceag intre alte doua vinuri albe sau rosii, seci.
- serveste vinurile in ordine crescatoare(slabe, tari);
- serveste, prima data, vinul cel nou, apoi pe el mai vechi;
- evita servirea vinului alb sec inaintea vinului rosu;
- serveste vinurile albe dulci dupa cele rosii;
- sampania(spumantul) se servesc dupa/inaintea celor nespumante, dar niciodata intre ele;
- doamnele nu trebuie sa se autoserveasca, mai ales daca paharele de vin sunt departe;
- sotia(iubita) trebuie sa stie ordinea in care vor fi servite vinurile. Astfel, va reusi sa aseze paharele dinainte, asa cum trebuie;
- regulile de asezare a paharelor pentru vin sunt aceleasi ca in cazul tacamurilor: in ordinea utilizarii lor, de la dreapta la stanga, paharul de apa in extremitatea stanga sau cea dreapta.
Bonus: serveste tariile(tuica, coniac) intotdeauna pe tavi de metal sau de lemn.