Vin

Lista articolelor despre vin pe AflaCum.ro

Articole despre vin

Citeste cele mai noi articole despre vin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vin, pe AflaCum.ro!

Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea. Totusi, in practica, e nevoie de multa atentie si de pricepere. Vinificarea la domiciliu necesita mai multe echipamente ieftine, curatenie serioasa si rabdare cat cuprinde.

Cum sa faci vin rosu. Ai nevoie de:

- struguri;

Esti consumator de vin? Daca da, cu siguranta preferi vinurile de calitate. Stii, insa, cum sa faci diferenta dintre un vin autentic si unul contrafacut? Daca nu, te ajutam prin intermediul acestui articol.

Cum sa recunosti un vin contrafacut:

- verifica dopul. Un vin bun nu are dop de plastic. De asemenea, daca dopul de lemn miroase a mucegai, nu cumpara acea sticla de vin! Dopul trebuie sa miroasa a fructe!

Vinul trebuie imbuteliat cum se cuvine, indiferent daca e destinat consumului personal sau comercializarii. Recipientele ideale pentru o pastrare a vinului pe termen lung sunt cele din sticla.

Reguli de pastrare a vinului:

- mentine recipientul de sticla intotdeauna plin. In alte conditii, oxigenul din vas va oxida vinul, care isi va pierde gustul si isi va modifica vizibil culoarea;

Un vin bun, dupa o masa copioasa, e intotdeauna binevenit. Indiferent cat de ales ar fi vinul, exista, insa, niste reguli de servire a acestuia, mai ales cand ai musafiri. Despre aceste tipare in cele ce urmeaza.

Cum sa servesti vinul cand ai musafiri?

- conform Codului Bunelor Maniere, nu vei servi, in nicio situatie, un vin dulceag intre alte doua vinuri albe sau rosii, seci.

Alegerea unui vin bun pare la indemna oricui, dar nu e chiar asa. multi se lasa pacaliti de brand, de culoare sau la taria vinului. Eticheta ascunde, insa, alte lucruri foarte importante pentru a determina calitatea unui vin.

Cum sa alegi un vin de calitate. Invata sa citesti eticheta. Aceasta trebuie sa contina numele producatorului, al imbuteliatorului sau al importatorului, marca comerciala, soiul, anul de recolta, categoria de calitate, indicatia geografica, modul de vinificatie si taria alcoolica.

- unica aromatizare acceptata este cea datorata contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor in care se pastreaza.

Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru multa lume. Daca vrei sa gusti un vin fiert pe care sa nu-l uiti niciodata, urmareste retetele de mai jos.

RETETA 1

Ai nevoie de:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza...
Diabetul nu se vindeca, insa, poate fi tinut sub control. Pe langa medicatie si o dieta potrivita,...
Vinul de calitate trebuie degustat in mod corespunzator, pentru a-i putea surprinde aroma si buchetul, dupa cum...
Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...
Caipirinha este o bautura cunoscuta in mod special in Brazilia. In mod traditional este preparata ca o...