Cum sa scoti apa din urechi

Cum sa scoti apa din urechi

Adeseori ne putem trezi cu apa blocata in urechi, dupa ce inotam sau facem baie, mai ales vara.

Apa din urechi poate crea o senzatie de disconfort, iar daca nu este scoasa sau nu se scurge de la sine, poate cauza inflamatie, iritatie sau infectie la nivelul urechii exterioare sau in canalul urechii.

Iata cateva metode usoare si rapide de a scoate apa din urechi:

Folositi o solutie facuta in casa, din cantitati egale de alcool sanitar si otet din vin alb, care nu numai va elimina apa din urechi, ci va impiedica aparitia infectiilor. Folositi o pipeta pentru a picura cateva picaturi din aceasta solutie in urechea afectata si apoi scurgeti-o cu atentie. Puteti cere ajutorul cuiva pentru introducerea picaturilor in ureche, daca nu va este la indemana sa faceti singuri acest lucru.

Creati un gol in ureche, cu ajutorul unor apasari usoare, cu palma, pana cand apa incepe sa iasa din ureche. Aceasta operatiune va crea un efect de aspirator, care va atrage apa din ureche, spre palma. Nu faceti niciodata acest lucru cu ureche indreptata in sus, deoarece apa se va scurge inapoi in canal.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceara din ureche reprezinta secretia glandelor ceruminoase, care se gasesc in canalul urechii. Scopul acesteia este de...
In cazul unei sarcini extrauterine, embrionul nu se implanteaza in uter, ci intr-o zona diferita a tractului...
Ranile prin impungere sunt provocate de obiecte contondente, precum cuiele, piunezele sau aschiile, la nivelul pielii. Aceste...