Cum sa scoti apa din urechi

Cum sa scoti apa din urechi

Adeseori ne putem trezi cu apa blocata in urechi, dupa ce inotam sau facem baie, mai ales vara.

Apa din urechi poate crea o senzatie de disconfort, iar daca nu este scoasa sau nu se scurge de la sine, poate cauza inflamatie, iritatie sau infectie la nivelul urechii exterioare sau in canalul urechii.

Iata cateva metode usoare si rapide de a scoate apa din urechi:

Folositi o solutie facuta in casa, din cantitati egale de alcool sanitar si otet din vin alb, care nu numai va elimina apa din urechi, ci va impiedica aparitia infectiilor. Folositi o pipeta pentru a picura cateva picaturi din aceasta solutie in urechea afectata si apoi scurgeti-o cu atentie. Puteti cere ajutorul cuiva pentru introducerea picaturilor in ureche, daca nu va este la indemana sa faceti singuri acest lucru.

Creati un gol in ureche, cu ajutorul unor apasari usoare, cu palma, pana cand apa incepe sa iasa din ureche. Aceasta operatiune va crea un efect de aspirator, care va atrage apa din ureche, spre palma. Nu faceti niciodata acest lucru cu ureche indreptata in sus, deoarece apa se va scurge inapoi in canal.

Folositi uscatorul de par, pentru a scoate apa din ureche. Setati uscatorul la ce mai mica treapta sau chiar pe treapta de racorire si tineti-l la cel putin 30 de cm distanta de cap, sufland in ureche, pana cand apa se va scurge. Aveti grija ca aerul sa nu fie prea fierbinte, pentru a nu va arde.

Folositi picaturi de urechi fara prescriptie medicala, pentru a va scoate apa din urechi, deoarece acestea contin alcool, ce se evapora rapid. Turnati picaturile, conform instructiunilor de folosire si indreptati-va urechea in jos, pentru ca apa sa se scurga.

Stergeti urechea usor, cu ajutorul unui prosop moale, pentru a indeparta o parte din apa, aplecand urechea peste prosop. Nu introduceti prosopul in ureche, deoarece veti impinge apa mai adanc.

Din pozitia de drepti, indoiti capul intr-o parte si sariti intr-un picior, pentru a scurge apa din ureche.

Trageti, concomitent, de lobul urechii, pentru a largi canalul si pentru a elimina mai usor apa.

Prefaceti-va ca mestecati mancare, pentru a va pune in miscare maxilarul si mandibula. Aplecati-va capul in partea in care nu aveti apa in ureche si apoi aplecati-l repede in partea opusa. Puteti de asemenea sa mestecati guma pentru a va scurge apa din ureche.  

Cascati. Uneori puteti sparge „bula” de apa din ureche, cascand pur si simplu. Orice miscare poate elibera tensiunea si poate ajuta apa sa se scurga.

Mergeti la un consult medical, daca va doare urechea in care este blocata apa sau daca prezentati oricare din simptomele de mai jos, deoarece poate fi vorba de o infectie, ce trebuie tratata:

- Eliminarea din ureche a unei substante galbui-verzui, cu aspect de puriu;

- Durere de ureche, ce se amplifica cand trageti de urechea externa;

- Pierderea auzului;

- Mancarime la nivelul urechii externe si a canalului urechii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceara din ureche reprezinta secretia glandelor ceruminoase, care se gasesc in canalul urechii. Scopul acesteia este de...
In cazul unei sarcini extrauterine, embrionul nu se implanteaza in uter, ci intr-o zona diferita a tractului...
Ranile prin impungere sunt provocate de obiecte contondente, precum cuiele, piunezele sau aschiile, la nivelul pielii. Aceste...