Cum puteti inlatura dopurile de ceara din ureche?

Cum puteti inlatura dopurile de ceara din ureche?

Ceara din ureche reprezinta secretia glandelor ceruminoase, care se gasesc in canalul urechii.

Scopul acesteia este de a impiedica praful si impuritatile sa intre in ureche. Unii oameni prezinta un tip umed de ceara de ureche, iar altii un tip uscat.

Ceara umeda poate fi usor de inlaturat cu ajutorul unui betisor cu varf de bumbac. Pe de alta parte, ceara uscata este mai greu de indepartat, deoarece are stare solida si nu se lipeste de astfel de betisoare. 

Iata cateva solutii, prin care puteti inaltura ceara intarita din urechi:

- Irigarea. Acest procedeu necesita asistenta medicala, deoarece necesita instrumente speciale. Metoda implica introducerea de apa calduta in ureche, pentru a inmuia ceara, care este inlaturata cu ajutorul unei chiurete. Este important ca apa sa nu fie rece, deoarece poate cauza ameteala. De asemenea nu este indicat sa va faceti singuri acest procedeu, deoarece nu puteti vedea cat de adanc este pozitionata ceara, in canalul urechii.

- Aspirarea. Acest procedeu trebuie aplicat, de asemenea, de catre un medic, care va folosi o buna iluminare si un microscop, pentru a vedea bine interiorul canalului urechii. Apoi, acesta va aspira ceara intarita. Se poate utiliza, de asemenea o chiureta.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hipochol, supliment alimentar este un produs natural derivat din ceara de trestie de zahar; este un amestec...
O buna igiena corporala cuprinde printre altele si curatarea urechilor de cerumen, o substanta naturala ce protejeaza...
Iata cateva metode de indepartare a petelor de ceara de pe covoare: Cu ajutorul unui fier...