7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti face un TATUAJ ALB

7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti face un TATUAJ ALB

Tatuajele cu cerneala alba sun in tendinta. Totusi, nu e de jucat cu asa ceva! Aceasta forma de arta corporala este mult mai delicata in comparatie cu tatuajele clasice, cele cu cerneala neagra. Asadar, inainte de a iti acoperi o bucatica de piele cu un tatuaj alb, trebuie sa stii care sunt avantajele si dezavantajele acestuia.

7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti face un TATUAJ ALB:

1. Mergi doar la artisti cu experienta. Acest fenomen este valabil pentru toate tatuajele. Cu atat mai mult pentru tatuajele cu cerneala alba, care sunt mult mai dificil de facut in mod corect. Majoritatea cernelurilor albe sunt destul de diluate, ceea ce presupune mai mult timp si pricepere din plin pentru a crea un tatuaj exact asa cum isi doreste clientul. In plus, este mult mai greu sa vezi cerneala alba in comparatie cu cerneala neagra in timp ce o aplici pe piele. Concluzie? Nu ar trebui sa lasi un incepator sau un pasionat fara experienta sa iti faca mun tatuaj.

2. Tatuajele albe nu dau bine pe orice nuanta de piele. Tatuajele albe se potrivesc de minune pe pielea mai deschisa la culoare. ELe pot fi, de asemenea, ascunse cu usurinta folosind machiajul potrivit. Totusi, culoarea pielii este factorul determinant in cat de vizibil va deveni tatuajul tau. Daca ai pielea prea palida, exista sanse cmari ca tatuajul alb sa fie nereusit, aproape invizibil.

3. Tatuajele albe necesita un design special. Cerneala alba ar trebui sa completeze ideea de tatuaj. Asta pentru ca nu toate modelele pot fi executate folosind aceasta culoare. Mai mult, cu cat ideea este mai simpla, cu atat este mai probabil ca un tatuaj alb sa arate genial. Portretele complicate nu sunt potrivite pentru cerneala alba. Nu ezita sa ceri parerea artistului tatuator, inainte de a face o alegere.

4. Tatuajele albe nu trec, de obicei, testul timpului. Toate tatuajele se estompeaza, dupa un anumit numar de ani, schimbandu-si aspectul. De retinut, insa, faptul car cerneala alba tinde sa-si schimbe culoarea mai repede decat alte tipuri de cerneala, pe masura ce un tatuaj se imbatraneste. Asadar, ia in calcul ca va trebui sa retusezi tatuajul alb mai des decat un tatuaj clasic.

5. Tatuajele albe pot ridica suprafata pielii. Tatuajele albe tind sa-ti faca pielea sa se umfle putin mai mult decat tatuajele de alte culori. Acest lucru se intampla deoarece cerneala este plasata aproape de suprafata pielii doar pentru a face culoarea mai vizibila. De aceea este important sa luati in considerare designul potrivit. Artistul dvs. de tatuaj ar trebui sa va poata da sfaturi in acest sens.

6. Cerneala alba functioneaza mai bine pentru evidentiere decat pentru conturare. De obicei, cerneala alba este folosita pentru a evidentia alte tatuaje, deoarece poate ajuta la oferirea unei forme mai interesante. De asemenea, albul arata impresionant in contrast cu cerneala neagra. Asadar, e mai potrivit sa adaugi cerneala alba la un model clasic pentru a scoate in evidenta un tatuaj.

7. Poti preveni estomparea prematura a tatuajului. Tatuajele cu cerneala alba sunt mai sensibile, asa ca e nevoie de o ingrijire speciala pentru a preveni estomparea rapida a acestora. Iata cateva sfaturi in acest sens:

- aplica doar cantitati mici de lotiune si crema dupa spalarea tatuajului. Nu aplica un strat nou peste unul mai vechi fara sa-l speli mai intai, deoarece vindecarea va deveni deficitara(apar asa-zisele bule);

- dupa un tatuaj alb , pielea este mult mai predisusa la ranire decat dupa un tatuaj clasic. Nu desprinde bucatelele de piele care se descuameaza . Lasa-le sa cada de la sine;

- protejeaza-ti tatuajul impotriva razelor solare timp de un an intreg. Recomandam folosirea cremelor speciale cu protectie solara(SPF).

Citeste si: Ai un tatuaj nou? Iata ce NU trebuie sa faci in perioada imediat urmatoare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te gandesti sa iti faci un prim tatuaj, dar nu esti sigur/a ca e decizia cea buna?...
Un tatuaj nou necesita atentie si ingrijire speciala. De asemenea, exista anumite actiuni pe care nu trebuie...
Tatuajele sunt din ce in ce mai populare. Statisticile ultimilor ani arata ca 43% dintre oameni isi...