Cum arata perfectiunea umana conform inteligentei artificiale

Cum arata perfectiunea umana conform inteligentei artificiale

Inteligenta artificiala a stabilit cum arata perfectiunea umana, folosind algoritmi de pe internet! Din pacate, rezultatele sunt delirante. Pe retelele de socializare, ne-am obisnuit sa vedem fotografii cu persoane care par sa aiba fete si trupuri impecabile, obtinute frecvent prin filtre si instrumente de editare. Este important sa nu uitam ca aceste idealuri irealizabile ale standardelor corporale contribuie la dezvoltarea dismorfiei (diformitate) si a altor probleme mentale.

Cum arata perfectiunea umana conform inteligentei artificiale. Rezultate nerealiste. Inteligenta artificiala a creat multe reprezentari ale omului perfect inca de la aparitia sa. Ultimele rezultate au fost, insa, alarmante. Aceste fotografii AI au fost produse folosind algoritmi ce au analizat miliarde de imagini cu oameni si statistici de implicare pe datele de pe retelele. The Bulimia Project , o organizatie care creste gradul de constientizare cu privire la tulburarile de alimentatie, a tinut evidenta rezultatelor si a avertizat ca tipurile de corp descrise in imagini sunt in mare masura nerealiste.

Cum arata perfectiunea umana conform inteligentei artificiale. Perceptia femeii perfecte. Este nevoie doar de o scurta vedere a imaginilor create de AI, pentru a intelege cat de gresita si periculoasa este reprezentarea. Spre exemplu, nu ai cum sa fii perfect/a, conform AI, daca nu esti o persoana alba bronzata... Atat fotografiile barbatilor, cat si cele ale femeilor arata o preferinta pentru tonurile de piele maslinii. In plus, Ai prefera femeile cu parul blond si ochi caprui. In zona barbatilor, inteligenta artificiala opteaza pentru combinatia par maro - ochi caprui. 53% dintre fotografii au inclus doamne si domnisoare cu pielea maslinie, in timp ce 37% dintre imaginile generate de AI sunt reprezentari de femei blonde.

Cum arata perfectiunea umana conform inteligentei artificiale. Figura masculina perfecta conform retelelor de socializare. In ceea ce-i priveste pe barbati, modelul masculin ideal este cel al culturistului cu pachetele de muschi dezvoltate in armonie. De asemenea, AI a preferat barbatii cu parul mai inchis si tenul mediu in 67% dintre fotografiile generate.

Cum arata perfectiunea umana conform inteligentei artificiale. Concluzii. Reprezentantii Proiectului Bulimia au solicitat apoi inteligentei artificiale sa ofere opinia pe baza fotografiilor de pe internet in care sunt promovate barbatul ideal si femeia ideala. Avand in vedere ca retelele de socializare folosesc algoritmi bazati pe continutul mai vizualizat, este usor de ghicit de ce redarile AI au iesit mai sexualizate, a explicat The Bulimia Project . Putem, insa, doar sa presupunem ca motivul pentru care AI a venit cu atat de multe versiuni ciudate ale corpului pe care le-a gasit pe retelele sociale este ca aceste platforme promoveaza tipuri de corp nerealiste, se mai arata in raportul respectivei organizatii.

Chiar daca asa e perceptul omul perfect in 2023, nu iti face griji! Perfectiunea nu exista. De asemenea, aceasta perceptie se schimba cu timpul, noile tendinte aduc noi omagini ale individului perfect. Nu in ultimul rand,, multi factori influenteaza ideea formei perfecte a corpului, iar unul dintre ei este senzatia de foame. Ce inseamna asta, pe scurt? Multi barbati prefera femeile mai plinute atunci cand le este foame.

Citeste si: Corp perfect de vara - intre mit si realitate. De ce ar trebui sa renunti la acest concept

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te speli pe cap in fiecare zi? Ar trebui sa renunti la acest obicei, deoarece pot aparea...
Consumi banane cu regularitate? Foarte bine! Sunt benefice pentru organismul uman. Nu uita, insa, ca dupa ce...
Viata omului modern este nelipsita de stres. Uneori, stresul cotidian se rasfrange asupra corpului si la nivel...