Cum sa ai grija de unghii! Nu mai face niciodata asta

Cum sa ai grija de unghii! Nu mai face niciodata asta

Unghiile sunt parte din personalitatea oricarei femei. Lungi sau scurte, cu forme speciale ori nu, lacuite(date cu oja, sclipici) sau naturale, unghiile ne arata, in primul rand, cat de mult iubeste o persoana igiena. Te-ai gandit, insa, vreodata ca tocmai din dorinta de a le ingriji prea mult s-ar putea sa le faci mult rau?

Unul dintre procesele la care manichiurista iti supune unghiile nu e deloc sanatos. Ne referim la procesul de pilire. Acesta nu face decat sa agreseze unghia. In cazul persoanelor trecute de 30 ani, pilirea este si mai nepotrivita, deoarece unghia nu mai are aceeasi capacitate de regenerare.Asadar, nu credem ca doresti unghii subtiate si deteriorate!

De asemenea, unghiile persoanelor de varsta medie sau inaintata mai pot avea o particularitate: mici cute superficiale, care apar din cauza functionarii deficitare a radacinii unghiei. Aceasta, la randu-i, produce celule in exces in anumite zone.

Sfat: trateaza unghiile denivelate cat mai simplu. Poti aplica un lac de unghii opac pentru a umple si a netezi micile denivelari de pe suprafata unghiilor. Vei impusca, practic, doi iepuri dintr-o lovitura: 1. ascunzi micile defecte; 2. fortifici unghiile cu ajutorul lacului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Onicofagia reprezinta prostul obicei al roaderii unghiilor. Este un tic nervos care se poate instala atat in...
Unghiile sunt dure si solide, datorita faptului ca sunt compuse din cheratina, la fel ca firele de...
Unghiile incarnate sunt dureroase si inestetice si uneori pot fi remediate doar prin interventii chirurgicale. Iata cum...