Cum sa tratezi acneea. Foloseste ulei esential de arbore de ceai

Cum sa tratezi acneea. Foloseste ulei esential de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca solutie naturala pentru a scapa de acnee(cosuri). Acesta are proprietati antibacteriene naturale, ceea ce il transforma intr-o alternativa excelenta la substantele chimice sintetice dure. Avantajul? Nu va indeparta uleiurile naturale de la nivelul pielii. Uleiul de arbore de ceai poate fi aplicat direct pe zonele cu acnee sau poate fi folosit ca ingredient intr-o varietate de tratamente pentru piele.

Cum sa tratezi acneea folosind ulei esential de arbore de ceai:

1. Cumpara ulei esential de arbore de ceai pur. Daca uleiul este pur, sansele sa aplici pe piele substante chimice sunt minime. Uita-te, asadar, pe eticheta. Ar trebui sa scrie clar si mare conccentratia. Daca e 100%, atunci cumpara respectivul ulei!

2. Spala tenul. Foloseste un sapun bland sau un demachiant pentru a curata zonele cu acnee. Apoi usuca pielea. Uleiul de arbore de ceai este eficient doar pe pielea curata si uscata.

3. Testeaza uleiul de arbore de ceai. Inainte de a aplica uleiul in zone cu cosuri, testeaza-l pe mana, intr-o zona cu piele sanatoasa. Toarna o picatura din pipeta pe pielea sanatoasa si lasa uleiul sa actioneze cateva minute. Daca nu te irita deloc, atunci este indicat sa-l folosesti pe zona cu acnee. Daca uleiul de arbore de ceai iti irita pielea, dilueaza-l sau nu-l mai folosi! Efectele secundare frecvente ale uleiului de arbore de ceai sunt iritatia, roseata sau pielea uscata.

4. Fa un tratament-amestec. In cazul in care uleiul pur este prea dur pentru pielea ta, foloseseste-l ca ingredient intr-un tratament de casa. De exemplu, poti amesteca 5-6 picaturi de ulei de arbore de ceai cu 2 lingurite de gel de aloe vera, apa sau un ulei neutru, cum ar fi uleiul de nuca de cocos sau de masline. Uleiul de arbore de ceai poate fi de mare ajutor pentru tratarea acneei, chiar si atunci cand reprezinta doar 5% din solutia de tratament. De asemenea, poti amesteca uleiul de arbore de ceai cu miere cruda, organica. Va fi la fel de eficient in tratarea tenului plin de cosuri!

5. Aplica uleiul de arbore de ceai pe cosuri. Toarna cateva picaturi de ulei sau solutie cu ulei de arbore de ceai pe putina vata sau pe un tampon de bumbac. Aplica, apoi tamponul direct pe cosuri. O cantitate mica de ulei va patrunde in piele pentru a debloca glandele sebacee, a dezinfecta porii si a usca punctele albe, punctele negre si cosurile.

6. Lasa uleiul sa actioneze timp de cateva ore / peste noapte. Doar asa uleiul va fi eficient. Roseata si umflarea ar trebui sa scada, iar porii vor fi curatati. Dupa aceasta perioada, clateste-te pe fata cu apa calduta.

7. Repeta acest tratament zilnic. Uleiul esential de arbore de ceai elimina bacteriile si curata porii , daca este folosit in mod regulat. Totusi, poti aplica uleiul oricand doresti, fie dimineata, fie seara. Acest tratament ar trebui sa ajute la reducerea cosurilor si a rosetii care ramane din cauza infectiei continue de sub piele.

8. Ulei esential de arbore de ceai in masti de fata. Cateva picaturi de ulei de arbore de ceai pot fi adaugate la masca de fata de casa pentru a ucide bacteriile si a elimina acneea:

- masca 1: Amesteca 3-4 picaturi de ulei de arbore de ceai cu 2 linguri de pudra de argila verde. Adauga suficienta apa pentru a transforma amestecul intr-o pasta. Aplica masca uniform, si las-o sa actioneze cel putin 20 minute. Clateste apoi cu apa calduta si usuca-te

- masca 2: Amesteca 3 picaturi de ulei de arbore de ceai, o lingurita de ulei de jojoba si jumatate dintr-o rosie tocata foarte fin. Aplica aceasta masca de fata direct pe pielea curata si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Clateste cu apa calda si usuca pielea.

- masca 3: Adauga 5 picaturi de ulei de arbore de ceai intr-un sfert de cana de iaurt simplu. Amesteca si apoi aplica masca. Clateste cu apa calda, dupa circa 20 minute.

9. Ulei esential de arbore de ceai in scrub pentru fata. Pentru un scrub de fata eficient, care lupta impotriva acneei, incearca un amestec de ulei de arbore de ceai cu alte ingrediente naturale. Combina, intr-un castron mic, o jumatate de cana de zahar, un sfert de cana de ulei de susan/masline, o lingura de miere si 10 picaturi de ulei de arbore de ceai. Maseaza usor amestecul pe fata umeda, cu miscari circulare, timp de 5 minute. Clateste cu apa calda si apoi usuca-ti fata. Acest scrub poate fi putin cam dur pentru persoanele care sufera de acnee chistica, dar este ideal pentru eruptiile usoare spre medii.

10. Ulei esential de arbore de ceai in demachiant/crema hidratanta. Combina 2 - 6 picaturi de ulei cu crema preferata, in functie de cat de concentrat vrei sa fie amestecul. Ai grija sa nu scapi solutia in ochi! Ar putea provoca usturime/arsuri.

11. Ulei esential de arbore de ceai in apa de baie. Adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in baie. Ajuta la tratarea acneei de pe piept, spate si alte parti ale corpului. In plus, uleiul va adauga un parfum placut in timpul baii. De asemenea, inhalarea aburului infuzat cu arbore de ceai poate ajuta la atenuarea congestiei, asa ca ar trebui sa incerci metoda si atunci cand esti racit/a.

12. Cumpara produse care au la baza uleiul esential de arbore de ceai. Multe marci de cosmetice au inceput sa foloseasca ulei de arbore de ceai in produsele pentru piele datorita proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatorii. Daca simti ca uleiul esential pur, este putin prea puternic pentru pielea ta sau nu ai timp sa-ti faci propriile produse pentru piele, cumpararea unui produs pe baza de ulei de arbore de ceai este o optiune.Produsele de curatare cu ulei arbore de ceai, cremele hidratante si gelurile sunt deosebit de populare.

Citeste si: Cum sa scapi de ACNEE. Tratamentul asta natural te va incanta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acneea chistica este un tip de acnee inflamatorie care provoaca formarea adanc sub piele a unor cosuri...
Te lupti cu o eruptie acneeica? Probabil ca simti multa frustrare si chiar jena. N-ar trebui sa...
Desi nu exista nicio dovada palpabila ca vreun aliment poate cauza acnee, unele mancaruri pot agrava aceasta...