Cum sa folosesti tastele functionale - F1-F12

Cum sa folosesti tastele functionale - F1-F12

Tastele functionale( F1 pana la F12) se afla pe tastaturile noastre inca din anii 80. Cu toate acestea, foarte putini utilizatori le folosesc. Unii nu stiu, altii nu sunt interesati sa le utilizeze. Cert este ca F-urile te pot ajuta la ajustarea luminozitatii ecranului, a volumului, pentru a schimba melodia in player-ul preferat sau, uneori, pentru a ajusta luminozitatea la tastatura.

Iata cum poti utiliza tastele functionale:

F1 – deschide o fereastra de ajutor cu informatii referitoare la utilizarea aplicatiei( in majoritatea programelor pe care le ai instalate).

F2 – iti permite redenumirea rapida a unui director sau a unui fisier.

F3 – deschide functia de cautare din aplicatia curenta. Ca alternativa, ai la indemana combinatia CTRL + F in majoritatea browserelor, in Word, Excel si nu numai.

F4 – combinatia ALT + F4 iti permite sa inchizi rapid programul deschis in prim plan. Command + Q face acelasi lucru pe Mac.

F5 – reincarca o pagina web in browserul tau preferat sau in File Explorer, respectiv Windows Explorer.

F6 – pozitioneaza cursorul in bara de adresa a browserului pentru a tasta rapid fara sa mai folosesti mouse-ul.

F7 – deschide fereastra de corectura gramaticala si ortografie – spell checker, in suita de aplicatii Microsoft Office, inclusiv Word sau Excel.

F8 – apasata imediat dupa pornirea unui sistem, afiseaza meniul de boot prin care poti selecta mediul de stocare de pe care vrei sa pornesti PC-ul. Ajuta, mai ales, la instalarea unui sistem de operare, daca doresti sa instalezi Windows de pe un stick USB.

F9 – reimprospateaza un document in Microsoft Word si sincronizeaza sau descarca email-urile din Outlook – send/receive.

F10 – activeaza bara de meniu in aplicatia pe care o ai in prim plan pentru a accesa mai rapid diverse functii fara utilizarea mouse-ului. Shift + F10 este echivalentul unui click dreapta de pe mouse.

F11 – permite utilizarea unui browser web pe intregul ecran. Printr-o o a doua apasare, revii la modul clasic de vizualizare.

F12 – deschide fereastra de salvare a documentului deschis in Microsoft Word.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facebook-ul inca este cea mai populara retea de socializare din Romania( asta chiar daca retele precum Instagram,...
Dependenta de jocuri video poate fi foarte daunatoare sanatatii si vietii sociale. In general, copiii pica in...
Ebay reprezinta unul dintre cele mai mari site-uri de comert online din lume. Pentru a putea sa...