Cum sa alegi un router Wi-Fi. Pune siguranta pe primul plan

Cum sa alegi un router Wi-Fi. Pune siguranta pe primul plan

Routerul Wi-FI a devenit un element esential in casa oricarui om care foloseste internetul. Alegerea unui astfel de echipament nu e deloc usoara, avand in vedere diversitatea existenta pe piata. Iti dam, astazi, o mana de ajutor in acest sens.

Pentru a putea alege un router cat mai bun, trebuie sa stii cateva lucruri despre aceste echipamente.

Routerele functioneaza dupa anumite standarde precum A, B, G, N sau AC. Ultimul este cel mai nou standard, iar la achizitionarea routerului trebuie sa te asiguri ca este compatibil. Principalul avantaj al standardului AC este viteza mare de transfer a datelor. Viteza maxima teoretica este de 7 Gbps.

Acoperire. In specificatiile tehnice, unii producatori specifica distanta maxima la care se poate realiza conexiunea, insa aceasta poate fi influentata de mai multi factori. Asadar, e foarte important locul unde asezi routerul wireless. O pozitie centrala in locuinta este de preferat pentru ca semnalul sa nu fie afectat.Daca acest lucru nu este posibil, spre exemplu intr-un duplex, se poate apela la un range extender.

Siguranta. Routerele sunt frecvent tinta atacurilor hackerilor. Exista, insa, routere greu de atins de catre infractorii online. Unul dintre cele mai sigure vine din Romania. Este vorba despre Bitdefender Box, care se afla, deja, la a doua generatie. Este primul produs hardware al Bitdefender si protejeaza de amenintari informatice atat dispozitivele traditionale (telefoane, laptopuri, tablete, PC-uri), cat si televizoare smart, termostate, camere web, sisteme de acces in locuinta, console de jocuri, frigidere, masini de spalat si aparate de aer conditionat conectate la internet, intrerupatoare si instalatii de iluminat, prize sau senzori de miscare.

Bitdefender Box blocheaza toate adresele URL nesigure sau periculoase pentru a proteja utilizatorii impotriva tentativelor de phishing si frauda online. Cand un dispozitiv nou se conecteaza la retea, acest router il detecteaza rapid si trimite o notificare imediata catre aplicatia Bitdefender Central. In acest fel, utilizatorii pot controla actiunile permise pentru dispozitivul respectiv. Routerul costa 999 lei. Dupa primul an de utilizare, abonamentul anual costa 299 lei.

TP-Link este liderul pietei locale de routere. Compania a lansat, de curand, Deco M5, pe care il promoveaza ca fiind cel mai sigur sistem Wi-Fi. Acest router functioneaza independent, oferind acoperire pe o suprafata de aproximativ 140 mp, dar si ca sistem cu trei unitati asigurand o acoperire de aproximativ 480 mp, in functie de dimensiunile locuintei. Orice dispozitiv care se conecteaza la Deco este protejat impotriva atacurilor cibernetice, inclusiv consolele de gaming, camerele de supraveghere ori dispozitivele persoanelor aflate in vizita.

Asus este un alt producator de routere de calitate, foarte cunoscut pe piata.  Va recomandam, de la acest producator, Blue Cave, un router care asigura viteze de 800 + 1 734 Mbps. Blue Cave incorporeaza Asus AiProtection, primul sistem de securitate de nivel comercial, disponibil pentru retelele de acasa. Este vorba despre o solutie de securitate gratuita pe viata, care protejeaza fiecare dispozitiv conectat la retea, incluzand aici si dispozitivele IoT. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii se raporteaza diferit la emoji-uri. Pe de-o parte ii avem pe cei care considera ca acestea...
Atingerea pragului de 10 000 de urmaritori pe Instagram este o etapa interesanta si importanta, in egala...
Inregistrarea unui videoclip pe telefonul mobil si incarcarea acestuia pe YouTube este o modalitate excelenta de a...