Afla ce acte trebuie sa depui in 2014 pentru indemnizatia de somaj

Afla ce acte trebuie sa depui in 2014 pentru indemnizatia de somaj

Daca ai ramas temporar fara un loc de munca sau ai absolvit o forma de invatamant si nu ti-ai gasit inca primul job, pentru a beneficia de somaj, trebuie sa pregatesti un dosar din care sa nu lipseasca:

1

Cerere pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

2

Actul de identitate, in original si copie.

3

Actele de studii si de calificare,in original si copie.  

4

Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.    

5

Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.  

In afara acestor documente, cei care se inregistreaza pentru ajutorul de somaj, mai trebuie sa adauge si alte acte obligatorii, cum ar fi:

- carnetul de munca in original si copie
- adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca,
- acte medicale din care sa reiasa ca solicitantul este apt de munca,
- act de absolvire a unei forme de invatamant sau act din care sa rezulte data incetarii motivului pentru care au foat suspendate raporturile de munca sau de serviciu.

Deci, fie ca va incadrati in categoria viitorilor someri proveniti din munca, fie ca va redobanditi capacitatea de munca dupa o perioada de invaliditate sau ati absolvit o scoala, dar nu ati reusit sa va incadrati in munca, cautati mai multe informatii despre actele necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile de acordare a somajului la agentia locala A.M.O.F.M. de care apartineti.

    

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Concediu sabatic sau an sabatic. Cu siguranta, ai auzit macar o data in viata despre acest concept....
Indemnizatia pentru cresterea copilului se mentine in 2014 la cuantumul de 85% din media veniturilor nete inregistrate...