Procura pentru copil minor

Procura pentru copil minor

Vrei sa-ti trimiti copilul minor in vacanta in afara tarii, fara sa mearga ambii parinti sau niciunul? Atunci ai nevoie de o procura notariala!

Procura notariala pentru copil minor reprezinta o declaratie notariala autentica prin care un parinte sau ambii parinti isi exprima acordul cu privire la iesirea din tara a copilului lor minor insotit de o terta persoana, respectiv, de catre celalalt parinte.

Diferenta intre procura si declaratie este ca procura se foloseste pentru a imputernici o alta persoana sa incheie acte in numele celui care face imputernicirea.

Prin declaratie doar va exprimati acordul cu privire la indeplinirea anumitor acte (in acest caz, un parinte declara ca este de acord cu plecarea copilului sau minor in afara granitelor tarii insotit de celalalt parinte sau de o terta persoana).

Acte necesare procura copil minor:

- actul de identitate al parintelui sau, dupa caz, parintilor care isi dau acordul pentru plecarea copilului sau copiilor lor minori in alta tara/stat neinsotit de ei sau insotiti de catre celalalt parinte;

- datele de identificare ale persoanei insotitoare (parinte, bunic sau alta terta persoana);

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prin procura notarială se împuterniceşte de către o persoană, numită mandant, o altă persoană, numită mandatar, să...
Esti o persoana juridica si ai nevoie de cazierul judiciar? Atunci afla ce acte trebuie sa depui...
Persoanele fizice care vor sa obtina un un certificat de cazier judiciar pot depune personal o cerere-tip...