Cum te poate obliga Fiscul sa iti platesti datoriile la stat?

Cum te poate obliga Fiscul sa iti platesti datoriile la stat?

Daca esti persoana juridica si ai datorii la stat, poti fi obligat sa iti asumi raspunderea in solidar si sa stingi datoria catre stat.

Mai exact, Fiscul a modificat Anexa 1 a Ordinului ANAF nr. 127/2014 prin Ordinul ANAF nr. 2869/2014. Procedura a fost actualizata si publicata in Monitorul Oficial nr. 693 din 23 septembrie.

Actul normativ care figureaza acum in Monitorul Oficial completeaza prevederile ordinului din februarie si clarifica anumite aspecte referitoare la procedura atragerii raspunderii in solidar.

Codul de procedura fiscala permite, prin aplicarea articolelor 27 si 28 angajarea raspunderii in solidar  a tuturor persoanelor care, din rea-credinta, au determinat nedeclararea sau neachitarea obligatiilor fiscale ale unei firme la scadenta.  Aceste persoane pot fi administratori, asociati, actionari, directori, care au condus la insolvabilitatea societatii, in scopul sustragerii de la plata datoriilor catre stat.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

E perioada vacantelor, cand multi dintre romani aleg destinatii departe de patria mama. Daca vrei sa calatoresti...
Teleworking sau, mai pe intelesul romanilor, munca prin contract de la distanta prin intermediul internetului si telefonului....
Se inaspresc legile in ceea ce priveste utilizarea telefonului mobil in trafic! Daca soferii nu mai au...